Ekstra Bladet

SAGEN KORT:

- FOTO: JONAS OLUFSON fish@eb.dk

Her snakkede man om, at christiani­tten tidligere havde fået taev af unavngivne. Og om han eventuelt skulle smage et knojern igen.

– Jeg noterer mig, at der i sagen ikke er rejst tiltale om vold eller planlaegni­ng af vold. Politiet, går jeg ud fra, ved godt, der er tale om Amager-sniksnak.

– De taler om, at ’Borgmester­en’ tidligere har fået smadret skallen. Den sag ved vi ikke noget naermere om. Men vi ved, at ’Borgmester­en’ ikke er blevet ikke er blevet kontaktet af politiet i forhold til et muligt trusselsbi­llede, sådan som man man ellers ville gøre, lød det fra forsvarere­n.

– Den her aflytning baerer praeg af, at PG fortaeller, hvad han laver. Den baerer ikke praeg af, at Jørgen instruerer.

– Det er ikke farligt. Det er ikke rocker-relateret. Bagmandsvi­rksomhed er det i hvert fald ikke. For mig at se laegger Jørgen øre til nogle frustratio­ner, PG har. Og alle ved, at PG er en mand, der snakker med store armbevaege­lser, forklarede forsvarere­n.

Penge under tomt hus

Et andet vaesentlig­t punkt i sagen er, hvor Jørgen Rinke henter nogle penge, der lå gemt under et tomt hus i en haveforeni­ng på Amager. Huset tilhører i øvrigt en søn til den afdøde HA-toprocker Michael Brokside. Det kom frem ved dagens retsmøde.

Under proceduren gjorde Peter Secher en del ud af en mulig strafudmål­ing. For Jørgen Rinke er prøveløsla­dt fra en livstidsdo­m, han fik for sin andel i lufthavnsd­rabet i 1997. Og i fald Rinke kendes skyldig, har anklageren i sagen, Rasmus von Stamm, kraevet reststraff­en aktiveret. Det vil betyde en laengere og tidsubeste­mt straf.

– Jørgen er dømt for noget, der blev begået for 20 år siden. Han har opført sig paent og ordentligt under sin afsoning, og Retslaeger­ådet har ikke vurderet ham farlig.

– Der er tale om en helt usaedvanli­g hård straf for ikke-ligeartet kriminalit­et, sagde forsvarere­n. Internt i politiet har sagen fået kodenavnet Operation Føniks.

Her er otte tiltalt for at have solgt mindst 364 kilo cannabis-produkter.

Heraf er en stor del hash, joints, skunk og lignende.

Anklageskr­iftet beskriver, hvordan de otte tiltalte indtager hver deres rolle i ligaen.

Øverst i hierarkiet befandt – ifølge anklageskr­iftet – to HA-rockere og deres angivelig højre hånd sig.

Nedefter i hierarkiet fulgte de andre.

En af dem blandt andet som bestyrer af de to hash-boder, mens andre fungerede som håndlanger­e og kurerer, hvor der blev bragt hash og penge til og fra Pusher Street.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark