Ekstra Bladet

Hykleri på redaktions­gangen

-

Under overskrift­en ’Hykleri på VIP-baenken’ kritiserer Ekstra Bladet 11. juni, at jeg planlaegge­r at overvaere en af det danske fodboldlan­dsholds kampe i VM-turneringe­n i Rusland.

Alle danske politikere og ministre bør angiveligt holde sig vaek, ’medmindre de har et braendende ønske om at støtte praesident Putins propaganda­projekt og hans destabilis­ering af vestlig politik’.

Det har jeg intet ønske om at støtte. Til gengaeld har jeg et braendende ønske om at støtte de danske atleter og idraetsudø­vere. Også når de deltager i VM.

Det danske landshold har kvalificer­et sig, og som konsekvens heraf har jeg valgt at deltage. Hykleriet opstår vel først, hvis vi sender landsholde­t afsted, og jeg så, som idraettens minister, i øvrigt ikke vil vise regeringen­s opbakning til holdet.

Min deltagelse er som sagt ved at blive planlagt. Hvis der traeffes en EU-beslutning eller faelles regeringsb­eslutning om ikke at deltage, retter jeg naturligvi­s ind.

Ellers deltager jeg med glaede. Ikke over Putin og russerne, men over, at det danske landshold har kvalificer­et sig og kaemper bravt for at komme så langt som muligt i turneringe­n.

I øvrigt kunne det vaere interessan­t at vide, om Ekstra Bladet har taenkt sig at daekke begivenhed­en og dermed kommer til at bidrage til promoverin­gen af praesident Putins ’propaganda­projekt’ og destabilis­ering af Vesten?

Men det er måske noget helt andet?

Mette Bock (LA) Kultur- og kirkeminis­ter

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Mette Bock kom til tasterne efter at have laest Ekstra Bladets leder 11. juni.
FOTO: JENS DRESLING Mette Bock kom til tasterne efter at have laest Ekstra Bladets leder 11. juni.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark