Ekstra Bladet

To maend draebt i ulykke

- METTE FLECKNER fleck@eb.dk

Politiet har sigtet en lastbilcha­uffør for uagtsomt manddrab i forbindels­e med en voldsom trafikulyk­ke i foråret, hvor to maend blev draebt.

Ulykken skete 17. marts, hvor tåget vejr førte til flere ulykker på den sønderjysk­e motorvej.

Dødsulykke­n skete klokken 9.03 i nordgående retning nord for Haderslev.

Efterforsk­ningen har vist, at fire lastbiler og en varebil var involveret i det pågaeldend­e uheld. Varebilen befandt sig mellem lastbiler på motorvejen og var lukket inde med to lastbiler foran og to lastbiler bagved.

Politiets undersøgel­ser har vist, skriver Syd- og Sønderjyll­ands Politi i en pressemedd­elelse, at den bageste lastbil med stor kraft påkørte en anden lastbil, der herefter kørte op i varebilen.

De to maend i den døde på stedet.

Politiet har derfor sigtet føreren af den bageste lastbil, en 65-årig dansk mand, for uagtsomt manddrab.

To hovedpunkt­er

Politikomm­issaer Lasse B. Rasmussen oplyser, at de to hovedpunkt­er i sigtelsen går på, at lastbilcha­ufføren ikke har vist tilstraekk­elig agtpågiven­hed og ikke har haft afpasset hastighede­n med forholdene, da ulykken skete.

Efter at have efterforsk­et sagen har Syd- og Sønderjyll­ands Politi nu overdraget sagen til anklagemyn­digheden, der skal vurdere det videre forløb.

I forbindels­e med ulykken har politiet efterforsk­et en sag, hvor en forbikøren­de tog billeder af varebilen og delte dem på sociale medier.

Politiet mener, at de fotos falder ind under straffelov­ens paragraf 264 D, som handler om ’at videregive meddelelse­r eller billeder vedrørende en andens private forhold eller i øvrigt billeder af den pågaeldend­e under omstaendig­heder, der åbenbart kan forlanges unddraget offentligh­eden’.

 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? Tåge kan betyde ulykker, hvis der ikke bliver kørt efter forholdene.
FOTO: PER RASMUSSEN Tåge kan betyde ulykker, hvis der ikke bliver kørt efter forholdene.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark