Ekstra Bladet

MINUS OG MINUS GIVER ...

-

MAGT VIRKER. Men kun hvis man er en magthaver, der tydeligvis ikke skyr at anvende den.

Det bliver vi mindet om, når USA’s praesident, Donald Trump, mødes med Nordkoreas diktator, Kim Jong-un.

I skrivende stund gennemføre­s topmødet i Singapore natten til i dag dansk tid. Med forbehold

luner og dermed en aflysning. for begge lederes

SAERLIGT TO TING er vaerd at bemaerke:

For det første, at mødet finder sted. Ingen amerikansk praesident har nogensinde mødtes med en nordkorean­sk leder før. Det andet er, at mødet ironisk nok finder sted, fordi begge har mulighed for at gå sejrrigt derfra.

den nye, nordkorean­KIM JONG-UN KAN haevde, at ske trussel om at nå Amerika med missiler har trukket USA’s praesident til bordet, og at verden nu ønsker at vaere ven med Nordkorea samt handle med Nordkorea.

Ingen amerikansk praesident har nogensinde mødtes med en nordkorean­sk leder før

Borgmester vil give kulturelt klippekort til børn i socialt udsatte boligområd­er Overskrift på b.dk. FOTO: FINN FRANDSEN

Niko Grünfeld vil løse sociale problemer med ballet – hvorfor er vi ikke overrasked­e?

Samuelsen vil vaere Danmarks Bill Gates: Giver ’Factfulnes­s’ til danske unge fra 2019 Overskrift i Politiken om, at LA-lederen kopierer Bill Gates’ boggave-idé. FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/RITZAU SCANPIX Ja, når nu ens egne idéer ikke bliver til noget.

DONALD TRUMP KAN haevde, at hans ligefremme trusler mod Nordkorea og dets praesident om at

har trukmøde ’fire and fury’ fra amerikansk side ket Kim Jong-un til bordet, og at Nordkorea nu ønsker at vaere ven med USA. Trump er praesident­en, der har fået verdens måske mest brutale regime på bedre tanker, kan han sige.

DONALD TRUMP ANVENDER hele tiden åbenlyst sin magt – modsat Barack Obama. Oftest til Europas

når den amerikansk­e forfaerdel­se. Eksempelvi­s praesident pludselig aflyser en atomaftale med Iran. Fordi Iran er blevet for rig på de ophaevede sanktioner og skal holdes nede, inden de vinder Mellemøste­n. Eller når han indfører handelstol­d for simpelthen at tvinge Europa og Kina til nye og bedre handelsaft­aler for USA.

IFØLGE EUROPA har verden hele tiden alt at tabe ved, at den nuvaerende amerikansk­e praesident laegger sig ud med alt og alle. Ifølge Donald Trump har USA alt at vinde. Og i mødet med Kim Jong-un gaelder det faktisk verden som sådan.

Det er ’Twitter-praesident­en’ mod ’Raketmande­n’. Der er atomvåben på bordet og verdensor

i luften. den

Den amerikansk­e praesident­s møde med Kim Jong-un kan blive begyndelse­n på en af Donald Trumps praesident­skabs helt store bedrifter. Forudsat at magtfølels­en ikke løber af med ham – eller med Kim Jong-un.

 ??  ?? Det er ’Twitter-praesident­en’ mod ’Raketmande­n’ ved topmødet.
Det er ’Twitter-praesident­en’ mod ’Raketmande­n’ ved topmødet.
 ?? FOTO: AP/RITZAU SCANPIX ??
FOTO: AP/RITZAU SCANPIX
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark