Ekstra Bladet

SKAEG OG SORTE BRILLER - NEJ NU ER DET ALVOR

- Allan Olsen EKSTRA BLADETS SPORTSCHEF

ANAPA (EKSTRA BLADET): Touchdown!

Det danske landshold slog landingshj­ulene på SAS-maskinen ned i badebyen Anapa. Parat til de afgørende forberedel­ser før den første VM-kamp på lørdag mod Peru.

ned på den temmelig SOLEN BRAGEDE tomme lufthavnsp­lads, hvor veltilkørt­e Lada’er var de foretrukne tjenestekø­retøjer, og kaskettern­e på funktionae­rerne udstrålede fordums styrke med højde i hatten og bred skygge.

LANGS SORTEHAVET­S

kyst var det nu ikke badeshorts, men traeningst­øj, der stod på menuen, da den første – men forunderli­gt nok – hermetisk lukkede traening fandt sted for det danske landshold. Anført af Åge Hareide, der har vaeret voldsomt i vaelten på det seneste.

Selvfølgel­ig med en udvaelgels­esproces, hvor profiler som Andreas Bjelland og Nicklas Bendtner skred i det sidste norske skispor.

røg også et par MED I HÅNDBAGAGE­N voldsomme udbrud mod medier, journalist­er – og en stikpille til danskerne for kun at ville fokusere på negative ting.

Det sidste er selvfølgel­ig en gang rendyrket vrøvl.

diskuterer og JA, VI DEBATTERER, endevender det landshold, der specielt før og under en slutrunde taender danskernes fodboldhje­rter.

Måske er det anderledes i Norge, men den fodboldsna­k må aldrig forstumme, og som medier har vi en forbandet forpligtel­se til at formidle og måske blande os i de heftige debatter.

Man kan vanskeligt få et andet indtryk, end at presset stiger på Åge Hareide, der for første gang står i spidsen for et landshold ved en slutrunde

Hareides temperamen­tsfulde SÅ ER DER ÅGE udbrud, hvor det seneste detonerede lørdag efter sejren over Mexico.

Blandt andet på baggrund af et uundgåelig­t Nicklas Bendtnersp­ørgsmål, efter han var meldt ind i Rosenborg-truppen.

Man kan vanskeligt få et andet indtryk, end at presset stiger på

Åge Hareide, der for første gang står i spidsen for et landshold ved en slutrunde.

en større begivenhed, SELVFØLGEL­IG ER DET end han før har håndteret, og det er da heller ikke svaert at saette sig ind, at han ville ønske, at han kun skulle forholde sig til historier smurt ind i blomster og russisk honning.

Sådan snurrer verden bare ikke rundt og specielt ikke, når vragede spillere selv baerer braende til bålet.

Nej, fodbolden lever af den diskussion og det engagement, og det hverken kan eller skal Hareide lave om på, selvom spørgsmål om frasortere­de spillere haenger ham ud af halsen.

gange oplevet en NU HAR VI NOGLE

Åge Hareide naermest ryge ud af ørerne som følge af miskommuni­kation og en deraf følgende medieopføl­gning. Bjelland skadet eller ej, Bendtner skadet eller ej, Wass’ personlige problemer og så hele det loyalitets­cirkus, som Hareide selv lagde op til.

Det virker desvaerre, som om Hareide i et misforståe­t forsøg på at hjaelpe den enkelte spiller havner i en kommunikat­ion, der bevaeger sig vaek fra sandheden.

landstraen­eren, DET KLAEDER IKKE men omvendt point for et engagement, der altså en gang imellem fører til et vulkanudbr­ud.

Forhåbentl­ig kan han overføre den indre ild til spillerne.

Så de kan skabe et resultat til dette VM, der vil stå respekt om. For Åge Hareide kan efter min bedste evne ikke klandres for den trup, han har udtaget.

Når man står i spidsen for et landshold, der nu i 15 kampe er ubesejret, så har man en flot fornemmels­e for, hvordan en trup skal sammensaet­tes.

MINDST, hvordan man JA, OG IKKE opnår resultater, hvilket er alfa og omega ved en slutrunde, hvor man kun bliver målt på netop det!

Hareide har med andre ord alle esserne på hånden i badebyen.

Nu skal de bare spilles fornuftigt ud!

Hareide har med andre ord alle esserne på hånden i badebyen.

Nu skal de bare spilles fornuftigt ud!

 ??  ?? Men in black15Når man står i spidsen for et landshold, der nu i kampe er ubesejret, så har man en flot fornemmels­e for, hvordan en trup skal sammensaet­tes, mener Allan Olsen.
Men in black15Når man står i spidsen for et landshold, der nu i kampe er ubesejret, så har man en flot fornemmels­e for, hvordan en trup skal sammensaet­tes, mener Allan Olsen.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark