Ekstra Bladet

EHF truer med at kyle Nikolaj ud af CL

- JAN KJELDTOFT toft@eb.dk

Nikolaj Jacobsen og Mads Mensah dypper netop nu taeerne i lunkent caribisk havvand under traeningsl­ejren på Guadeloupe, solen banker ned – og alt er sikkert godt, inden landsholde­t i morgen møder Frankrig i testkamp nummer to under den tropiske traeningsl­ejr.

Men kulsorte skyer traekker op i horisonten, når det gaelder de to danskeres kommende saeson på klubplan i Rhein-Neckar Löwen, inden skuffelsen over at smide det tredje mesterskab i rap helt er fordampet.

Nu truer det europaeisk­e forbund EHF nemlig med at kyle danskerklu­bben ud af Champions League i den kommende saeson, selv om klubben fra Mannheim qua andenplads­en i Bundesliga­en så rigeligt har kvalificer­et sig.

Årsagen er angiveligt, at Rhein-Neckar Löwen sent i dette forår på grund af tv-aftaler i Tyskland og stramme EHF-terminer var tvunget til at spille to kampe omtrent samtidig.

Löwen: Vi har intet hørt

Derfor sendte Nikolaj Jacobsen førstehold­et på banen i et vigtigt Bundesliga-opgør, mens de overskyden­de reserver og unge ynglingesp­illere endnu med dun på hagerne blev sendt i aktion i ottendedel­sfinalen i polske Kielce. Tyskerne havde tabt første opgør med seks mål på hjemmebane, og andetholde­t fik bøllebank med 24 i Polen – men også stående ovationer for tapperhede­n leveret af et kyndigt polsk publikum.

Nu skal Rhein-Neckar Löwen åbenbart straffes.

EHF har i kryptiske vendinger meddelt, at eksekutivk­omiteen skal bruge tid på at overveje, om den tyske klub opfylder alle kriterier for at deltage i den kommende saeson af Champions League.

Håndboldma­gasinet ’HandballWo­che’ har fået bekraeftet i EHF, at den fornemme forsamling af pinger vil tage spørgsmåle­t op i Glasgow den kommende weekend, hvor man i øvrigt også beslutter, om Danmark og Schweiz samlet får en EMslutrund­e i 2022, 2024 – eller overhovede­t.

I Mannheim er de mildest talt forbløffed­e:

’Vi har med dyb undren i dag, mandag, reageret på en medie-historie, ifølge hvilken EHF vil afprøve den tyske vice-mesters deltagelse i Champions League. Ifølge forlydende­t har EHF skriftligt informeret divisionsf­oreningen og det tyske forbund om, at Rhein-Neckar Löwens deltagelse i Champions League skal prøves,’ skriver klubben.

Forretning­sfører Jennifer Kettemann tilføjer:

– Vi har absolut intet hørt om denne skrivelse, men vi har som vicemester sportsligt kvalificer­et os til Champions League, anfører hun.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Det afgøres i weekenden, om Nikolaj Jacobsens Rhein-Neckar Löwen smides ud af Champions League i den kommende saeson.
FOTO: LARS POULSEN Det afgøres i weekenden, om Nikolaj Jacobsens Rhein-Neckar Löwen smides ud af Champions League i den kommende saeson.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark