Ekstra Bladet

Josues advokat: Man beskytter min klient for lidt

-

Helle Hald, bistandsad­vokat for Josue Medina Vásquez, retter nu en kritik af det, hun ser som manglende beskyttels­e af sin klient i sagen.

Det sker, efter at Ekstra Bladet i dag bringer et interview med konen til den faengslede slovakiske ishockeyfa­n.

– Jeg synes faktisk, man beskytter min klient for lidt i den her sag. Han er forurettet. Man får det til at lyde, som om det er en sag mellem to parter. Det er det ikke. Min klient er forurettet i den her sag, siger Helle Hald til Ekstra Bladet.

– Min klient er bare et menneske. Han skal ikke forholde sig til, hvad den tiltaltes kone mener.

– Men sagen er vel opsigtsvae­kkende, al den stund anklagemyn­digheden selv valgte at bede om at få løftet navneforbu­d på Josue Vásquez, og justitsmin­isteren gik ud med nyheden om sagen? Samt at sagen først kommer for retten 6. juli?

– Jo. Men vi vidste jo, at vi ikke kunne holde navnet på ham hemmeligt. Og jeg kan godt laegge hovedet på blokken: Min klient vil gerne have den her sag hurtigt ud af verden. Og han ville rejse hjem fra sit arbejde i Den Dominikans­ke Republik i morgen, hvis sagen skulle for, siger Helle Hald.

Ud over advokat Helle Halds udtalelser vil Josue Medina Vásquez ikke kommentere sagen yderligere. Heller ikke justitsmin­ister Søren Pape Poulsen har ønsket at kommentere.

Ekstra Bladet har ligeledes forgaeves kontaktet Statsminis­teriet for en kommentar fra Lars Løkke Rasmussen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark