Ekstra Bladet

Komplet radiotavsh­ed

-

Ifølge hustruen til den tiltalte slovak har der igen og igen vaeret problemer med at komme i kontakt med manden, der sidder varetaegts­faengslet i Vestre Faengsel.

Fra 31. maj og frem til i søndags, 10. juni, var der ifølge kvinden komplet radiotavsh­ed.

– Jeg har ikke kunnet få kontakt med ham. Jeg har ringet for at høre, om han stadig er i faengslet. Men jeg fik at vide, at det kunne jeg slet ikke.

– Advokaten (forsvarer Michael Sahl Nielsen, red.) har ikke kunnet fortaelle mig, hvorfor jeg først måtte tale med ham efter ti dage. Han havde bare fået at vide, at han ikke kunne få lov af faengslet, siger Kate.

Har klaget til faengslet

Ekstra Bladet erfarer, at den 34-årige tiltalte ikke er underlagt såkaldt brev- og besøgskont­rol i faengslet.

Derfor undrer det hans forsvarer, Michael Sahl Nielsen, at Kate ikke kan få lov at tale med ham.

– Jeg har klaget til Vestre Faengsel, siger advokaten, der undrer sig over maengden af ’maerkelige ting’, han oplever i forbindels­e med sagen.

– Der gik også flere dage (fra varetaegts­faengsling­en 17. maj, red.), før han fik lov at tale med sit lands ambassade.

– Jeg oplever det ikke som normalt, lyder det fra forsvarsad­vokaten.

Ekstra Bladet har spurgt Kriminalfo­rsorgen, hvorfor man fra Vestre Faengsels tøver med at lade den 34-årige tale med sin kone.

Herfra oplyser pressekons­ulent Sabrina Ejstrup Vig, at man ikke vil kommentere den konkrete sag, men at varetaegts­faengslede generelt skal anmode om godkendte besøg og samtaler.

I den forbindels­e sker der en konkret vurdering fra sag til sag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark