Ekstra Bladet

RASER OVER SEXBILLEDE­R

FORSTÅR DET IKKE: Peter Ingemann er vred og forundret over, at folk stadig ikke kender graensen, når det handler om billeder af nøgenhed og sex

- RUNE MELCHIOR SJØRVAD rms@eb.dk

Tv-vaert Peter Ingemann – kendt fra blandt andet ’Hammerslag’ og ’Størst’ – kommer på Instagram med en opsang til folk, der ikke kan kende forskel på privat og offentligt, når det drejer sig om, hvad man må dele på nettet.

I opslaget opfordrer han til, at det er på høje tid, at man genfinder den gode gamle opdragelse og sunde fornuft:

’Isaer unge piger/kvinder bliver kraenket af tåbelige delings-liderlige zombier ... STOP DET og hav omtanke og opførsel a la den der herskede før et let pres på en berøringsf­ølsom skaerm kunne ødelaegge en andens liv.’

En privatsag

Det er nemlig en privatsag, hvem man deler intime billeder og beskeder med, pointerer Ingemann og beroliger i samme ombaering konen med, at hun ikke behøver at frygte, at mobilen eller mailindbak­ken i den naermeste fremtid bliver oversvømme­t med billeder af Ingemanns lillemand.

’Skulle jeg selv få lyst til at sende et billede af min skaeve lille weisswurst til konen, så er det sgu min og konens sag og noget vi har sammen solo. Capice? (Jeg skal nok spare dig Trine, rolig).’

I opslaget fortaeller Ingemann desuden, at en del af motivation­en for opråbet er, at han selv er far til to teenage-piger.

Og derfor ønsker han inderligt, at folk begynder at taenke sig om, før de trykker på delings-knappen på mobilen eller computeren.

’Taenk, hvis det var en selv? .... din søster, bror, datter, søn .... der blev plasket ud til morgensaml­ingen på storskaerm eller på de sociale medier’, skriver han blandt andet.

Til Ekstra Bladet uddyber han:

– Når man er far til to teenagepig­er, er det da en kaempe bekymring. Nettet husker jo alt.

– Mit håb er, at folk for alvor får øjnene op for, at der altså gaelder de samme love og regler for den slags i cyberspace som alle andre steder.

– Og hvis der skal nogle hårde domme til for at slå det fast, så er det sådan, det må vaere.

Selvom det for nogle godt kan se ud, som om verden er befolket af onde mennesker med mobiltelef­oner, der står på spring for at ydmyge og skade uskyldige, tror Ingemann stadig på det bedste i alle.

– Jeg tror som udgangspun­kt ikke, folk er onde. Jeg tror bare, folk er tankeløse, siger han.

Ikke i orden

Og noget tyder på, at Peter Ingemann har fat i et emne, der optager danskerne.

I kommentare­rne under opslaget er der i hvert fald mange, der erklaerer sig enige i, at tiden nu er kommet til, at alle begynder at taenke sig om en ekstra gang i forhold til den nye teknologis fantastisk­e muligheder og farlige faldgruber.

En Instagram-bruger ved navn Cathrine er blandt de mange, der har kommentere­t Ingemanns opslag. Hun skriver blandt andet: ’Håber ALLE husker at tale med deres børn, onkler, tanter, kollegaer og hvem de ellers møder på deres vej omkring det her. Det ER bare ikke i orden.’

Der er dog også enkelte, der mener, at hans opråb er typisk for de såkaldte curlingfor­aeldre, der på deres børns vegne skal blande sig i alting.

– Der var faktisk en, der skrev, at de unge jo bare kan lade vaere med at optage den her slags billeder og videoer. Det mener jeg er en fuldstaend­ig fejlagtig konklusion.

– Det svarer til at sige, at man skal lade vaere med at gå med diamantsmy­kker, hvis man ikke vil røves, siger Peter Ingemann.

Jeg tror som udgangspun­kt ikke, folk er onde. Jeg tror bare, folk er tankeløse

Nettet husker jo alt

 ?? FOTO: MICHAEL DROST-HANSEN ?? Alle har ret til deres egen krop, uden at det rager offentligh­eden, skriver Peter Ingemann.
FOTO: MICHAEL DROST-HANSEN Alle har ret til deres egen krop, uden at det rager offentligh­eden, skriver Peter Ingemann.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark