Ekstra Bladet

Det mangler vi svar på

-

Hvordan kan Trump vide sig sikker på, at Kim Jong-un holder ord?

Til det svarede Donald Trump, at man ikke kan vide sig sikker på noget i denne verden. Ikke engang, at den spørgende journalist kan saette sig ordenligt ned om lidt.

Han var bare glad for, at Kim Jong-un havde vaeret villig til at lave en aftale, og ifølge praesident­en kunne han maerke, at det var tilfaeldet.

Samtidig fortalte han, at han muligvis måtte sige, at han havde taget fejl om seks måneder, hvis der intet sker.

Hvor lang tid kommer det til at tage, før Nordkorea ikke laengere har atomvåben? Donald Trump gav intet svar, men sagde, at det ville ske hurtigt. Udenrigsmi­nister Mike Pompeo skal mødes med repraesent­anter fra Nordkorea i naeste uge. Hvad med sanktioner­ne mod Nordkorea?

Ifølge Trump vil de blive opretholdt, indtil afviklinge­n har fundet sted. Derudover naevnte Donald Trump, at han havde 300 nye sanktioner klar, men de blev droppet, fordi Nordkorea indvilgede til at mødes med ham.

Hvad med menneskere­ttighedern­e i Nordkorea? Donald Trump fortalte, at de havde snakket kort om det. Samtidig brugte han udtrykket ’it’s a very rough situation over there’. Men ikke et ord om, at det skal have nogle konsekvens­er for diktatoren, at tusindvis af mennesker fortsat sulter og er i fangelejr.

 ?? FOTO: AP ?? Donald Trump var i hopla på det efterfølge­nde pressemøde.
FOTO: AP Donald Trump var i hopla på det efterfølge­nde pressemøde.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark