Ekstra Bladet

Stort hash-tyveri fører til skyderier

- DAN BJERREGAAR­D db@eb.dk

Flere skyderier på åben gade i Husum i København kan muligvis kaedes sammen med et stort hash-tyveri. Det siger Torben Svarrer, politiinsp­ektør ved Københavns Politi.

Ifølge ham er det et opgør mellem kriminelle gruppering­er og bunder i en såkaldt ’rulleforre­tning’, hvor et stort parti hash er blevet stjålet.

Stjålet i Danmark

– Vi har ikke oplysninge­r om, hvem der har mistet hvad, men det, vi har fået oplyst, er, at der formentlig er tale om over 100 kilo, siger Torben Svarrer.

Han formoder, at hashen er blevet stjålet i Danmark.

Seneste episode udspandt sig natten til i går, hvor der blev affyret adskillige skud mod en gruppe unge ved Voldparken Skole i Husum.

– De fire unge mennesker sidder på en baenk ved en skole. De sidder og drikker en sodavand, og det er ikke vores indtryk, at de har noget med det her at gøre.

Tvunget ind i en bil

En af de unge blev ramt overfladis­k, men har ikke vaeret i kritisk tilstand.

– Gerningsma­nden har skudt på meget lang afstand, så jeg vil tro, at han ikke har kunnet se, hvem han har skudt mod, siger politiinsp­ektøren.

Lørdag aften blev der affyret skud på åben gade i Husum, og 31. maj var der skyderi ved Husum Torv, da en mand ifølge politividn­er på stedet blev tvunget ind i en bil.

Manden afviste siden over for Ekstra Bladet og Københavns Politi, at han var blevet bortført. Men under episoden afgav politiet flere skud mod en af bilerne. I den sag sidder tre maend varetaegts­faengslet.

Københavns Politi har oprettet visitation­szone i området og arbejder i øjeblikket taet sammen med Københavns Vestegns Politi for at klarlaegge, om skyderiern­e kan kaedes sammen med flere skudepisod­er på den københavns­ke Vestegn.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Senest skød en gerningsma­nd mod nogle unge i Husum, som blot sad på en baenk og drak sodavand.
FOTO: KENNETH MEYER Senest skød en gerningsma­nd mod nogle unge i Husum, som blot sad på en baenk og drak sodavand.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark