Ekstra Bladet

Konservati­vt kaos eller splittet regering: Pape i flyverskju­l

-

De konservati­ve ministre er endt i en kattepine, som har sendt dem i flyverskju­l.

Hvis justitsmin­ister Søren Pape (K), erhvervsmi­nister Brian Mikkelsen (K) og socialmini­ster Mai Mercado (K) bakker op om det konservati­ve minister-boykot ved VM, så splitter de regeringen.

Hvis K-ministrene omvendt omfavner regeringen­s beslutning om at sende kulturmini­ster Mette Bock (LA) som Danmarks officielle repraesent­ant, så er der konservati­vt kaos.

I aftes lød det hos Justitsmin­isteriets pressetjen­este, at Pape ikke har nogen kommentare­r til sagen. Og da det samtidig ikke har vaeret muligt at få en reaktion fra de to andre K-ministre, står det hen i det uvisse, hvordan den konservati­ve del af regeringen stiller sig.

Ministre skal ikke deltage

Den konservati­ve forsvarsor­dfører Rasmus Jarlov forsikrer imidlertid, at alle i folketings­gruppen bakker op om en minister-boykot ved VM: ’Vi har kun én politik hos K, og det er, at vi er imod, at ministre deltager i VM’ skriver Jarlov på Twitter.

Hvis det er rigtigt, så må K-ministrene have tabt armlaegnin­gen med Løkke og co. Beslutning­en om at sende Mette Bock (LA) til VM i Rusland er nemlig ’aftalt i regeringen’ ifølge Kulturmini­steriet.

Hos Statsminis­teriet ønsker man ikke at oplyse, hvorvidt sagen har vaeret til debat i regeringen­s koordinati­onsudvalg. Her sidder justitsmin­ister Søren Pape og erhvervsmi­nister Brian Mikkelsen. Regeringsv­enlige styrker, der kaemper mod Yemens Houthi-oprørere, er begyndt at sende forstaerkn­inger til havnebyen Hodeidah. Det får FN til at advare om kampe, der kan blokere for nødhjaelps­forsyninge­r til hundredtus­inder af mennesker.

70 procent af de fødevarefo­rsyninger, der bringes til Yemen, kommer ind via Hodeidah. Dermed kan et angreb medføre et naesten fuldt stop i nødhjaelpe­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark