Ekstra Bladet

MØDET MED RETSSTATEN

-

SLÅ IKKE på en justitsmin­isters samlever i nattelivet – ja, slå ikke på nogen som helst i nattelivet i København!

MEN RAMMER du tilfaeldig­vis ind i justitsmin­isterens mand, sidder du virkelig i møg til halsen.

DET INDTRYK får man, når man ser nøgternt på følgerne for en slovakisk advokat, bosat i Polen, der som ishockeyfa­n morede sig i København natten til 17. maj.

HAN SIDDER stadig varetaegts­faengslet, sigtet for vold mod Søren Papes samlever. Og kommer formentlig til at sidde alt for laenge bag tremmer i forhold til den endelige straf.

HANS KONE, som Ekstra Bladet har interviewe­t

er en i dag, mener ikke, at behandling­en af ham retsstat vaerdigt. HUSTRUEN KAN SE, hvordan sagen fra første øjeblik eskalerede. Politiet sendte et tweet ud om, at der var sket en hadforbryd­else mod Papes samlever, og at en slovakisk mand var sigtet. Helt usaedvanli­gt i sig selv at sende sådan noget ud. Pape spredte derefter selv politiets tweet videre med par bemaerknin­ger. Og landets statsminis­ter trumfede ved på sin egen Twitter-profil at skrive: et

’RYSTET OVER, at Søren Papes samlever, Josue Medina Vásquez, er blevet udsat for en hadforbry- delse. Man skal frit kunne leve sit liv, som man ønsker. Det burde vaere en selvfølge i 2018.’

JA, DET burde

det.

MEN DET burde sandt for dyden også vaere en selvfølge, at et lands statsminis­ter ikke begynder at rundsende forhastede fordømmels­er på Twitter om en mand, der ikke engang har vaeret for retten eller er dømt.

INGEN ER I tvivl om, at Løkke er optaget af, at homoseksue­lle ikke må diskrimine­res – han er

som Privat-Lars (eller er det Statsminif.eks. med ster-Lars?), når der er Pride-parade i Københavns gader.

MEN HER OVERSKRED han totalt graensen mellem de tre grundpille­r i det danske retssystem: den lovgivende, den dømmende og den udøvende magt, hvad der også efterfølge­nde er kritiseret af advokater. Han skulle, for at sige det have holdt sin kaeft! rent ud,

MAN MÅ SIGE, at hustruen til den faengslede ishockey-fan har en pointe, når hendes opfattelse af Danmark som en retsstat har fået et grundskud. Hun ser sin mand haengt ud af statsminis­teren, inden manden har vaeret for retten. Og når advo

for en dommer på et tidspunkt katen kommer

– og lad det blive snart, for alt andet er uhørt – så bliver det i hvert fald ikke for en hadforbryd­else, men for såkaldt almindelig vold.

POLITIETS EFTERFORSK­NING gav nemlig ikke belaeg for at tiltale advokaten for en hadforbryd­else, og vi

blev sagt får formentlig aldrig opklaret, om der noget om homoer, eller der ikke gjorde. De eneste, der fik skreget det ud som en hadforbryd­else, inden noget stod klart, var statsminis­teren, justitsmin­isteren og politiet.

Laes reportagen side 6 og 7

Hun ser sin mand haengt ud af statsminis­teren

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Justitsmin­isterens samlever fik ifølge politiet slag i et vaertshush­åndgemaeng. Alligevel sidder gerningsma­nden, helt usaedvanli­gt, stadig faengslet.
FOTO: JENS DRESLING Justitsmin­isterens samlever fik ifølge politiet slag i et vaertshush­åndgemaeng. Alligevel sidder gerningsma­nden, helt usaedvanli­gt, stadig faengslet.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark