Ekstra Bladet

4.316.000 KR. PR. MAND

-

VM er en kaempe begivenhed for dansk fodbold. Det giver samtidig en raekke indtaegter, som vi deler med spillerne

ANAPA (Ekstra Bladet): 4.316.000 kr.!

Det er bonussen til hver af de 23 danske VM-spillere, hvis Åge Hareides tropper 15. juli vinder VM-titlen i fodbold.

Der er tale om en historisk stor aftale mellem DBU og Spillerfor­eningen, fordi det er den største aftale, parterne nogensinde har indgået i forbindels­e med en slutrunde. Parterne har den senere tid forhandlet med baggrund i det beløb i omegnen af 64 mio. kr., som DBU er sikret på forhånd for VMdeltagel­sen. Altså uanset hvordan det går sportsligt under slutrunden.

Christian Eriksen, Kasper Schmeichel og de 21 øvrige danskere i VM-truppen er allerede sikret 739.000 kr. på forhånd for de tre kampe. Det er bonussen bare for at vaere med i det fornemme VM-selskab.

Yderligere udvikling

Hvis Danmark går videre fra gruppespil­let og siden ryger ud i 1/8-finalen, udløser det en samlet bonus pr. spiller på 1.184.000 kr.

Kommer Åge Hareides tropper i kvartfinal­en, er hver spiller sikret et samlet beløb på 1.905.000 kr.

Bliver semifinale­n endestatio­nen for Danmark, vil hver spiller vaere sikret 2.363.000 kr.

Går Danmark hele vejen, men taber finalen, udløser det tre mio. kr. til hver af de 23 spillere. Endelig er VMbonussen altså på svimlende 4.316.0000 kr.

Hos DBU er elitechef Kim Hallberg tilfreds med aftalen om fordeling af VM-indtaegter­ne.

– VM er en kaempe begivenhed for dansk fodbold. Det giver samtidig en raekke indtaegter, som vi deler med spillerne og samtidig investerer i talentudvi­kling, spillerudv­ikling og andre projekter i dansk fodbold.

– På den måde kan VM vaere med til at skabe yderligere udvikling af dansk fodbolds fremtid, siger han.

– Vi har haft en konstrukti­v proces og et godt forhandlin­gsforløb med DBU, og resultatet er den potentielt største slutrundeb­onus nogensinde for et dansk landshold, siger direktør for Spillerfor­eningen Mads Øland.

DBU er sikret en indtaegt i omegnen af 64 mio. kr. for VM-deltagelse­n for de tre kampe.

Ekstra bonus

Men der er også tale om de højeste udgifter for landsholde­t i forbindels­e med deltagelse­n i en VM-slutrunde.

Udgifterne til rejse, ophold og fortaering løber op i niveauet 30 mio. kr.

Dertil skal DBU og spillerne dele overskudde­t. Det giver 17 mio. kr. til deling mellem spillerne (739.000x23 – 17 mio. kr.).

Derudover skal DBU aflevere yderligere 8,6 mio. kr. til landsholds­spillerne.

Det skal unionen, fordi spillerne i aftalen fra 2015 gik med til at få reduceret indtaegter­ne

fra tilskuerne i kvalifikat­ionen.

Omvendt fik spillerne også i aftalen fra dengang mulighed for at spille pengene hjem igen, hvis de kvalificer­ede sig til en slutrunde. Det skete med billetten til VM i Rusland.

Derfor ender DBU’s overskud reelt kun nede i niveauet 8,5 mio. kr., hvis altså Danmark kun opnår de tre gruppekamp­e ved VM.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Historisk bonus
64 Parterne har den senere tid forhandlet med baggrund i det beløb i omegnen af mio. kr., som DBU er sikret på forhånd for VM-deltagelse­n. Og det er det resultatet, vi ser nu.
FOTO: LARS POULSEN Historisk bonus 64 Parterne har den senere tid forhandlet med baggrund i det beløb i omegnen af mio. kr., som DBU er sikret på forhånd for VM-deltagelse­n. Og det er det resultatet, vi ser nu.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark