Ekstra Bladet

VM? Det troede jeg ikke på

-

ANAPA (Ekstra Bladet): Varmen var foran 2-0 ved Sortehavet­s kyst, hvor det danske landshold for første gang traenede som forberedel­se til den første VM-kamp på lørdag. Alligevel var Henrik Dalsgaard ikke ramt af VM-feber i naevnevaer­dig grad, da han entrede traeningsa­nlaegget i Vityazevo.

– Det er da kaempestor­t, og det er nok ikke gået helt op for os, hvor stort det er, før vi kommer til VM-byen, sagde den 28-årige Brentford-spiller, der for lidt over to år siden fik debut mod Island i 2-1-sejren. Hareides første kamp som landstraen­er.

– Hånden på hjertet – havde du dengang taenkt, at du skulle stå her?

– Njaar, altså det havde jeg jo nok ikke. Men jeg havde nu heller ikke regnet med, at jeg skulle på landsholde­t mod Island …

– Der er taget nogle skridt der, så det er da gået lidt hurtigt. Men altså også nogle fine naturlige skridt som jeg har taget og stille og roligt bygget mig selv op. Heldigvis har mit niveau kunne følge med, såeee, ja – jeg er stolt over at vaere her, siger den tidligere AaB’er. Henrik Dalsgaard var da også et smut forbi og traene med sin tidligere klub inden VM-lejren i Helsingør. Her var også en af modstander­ne på lørdag med, nemlig Perus Edison Flores. Men ingen VMsnak, lød det fra Dalsgaard.

– Nej, vi fik ikke rigtig snakket om kampen – og traeneren var så sød, at saette os på samme hold hver gang, så der var ikke rigtig nogle dueller. Jeg satser på at få nogle videoer af Flores her i dag – og så må vi se, om ikke det er ham, jeg skal spille overfor på lørdag, sagde Dalsgaard, men advarer også om overdrevet fokus på sydamerika­nerne.

– Vi skal også passe ikke at fokusere alt for meget på Peru, men bare sørge for, at vi selv står snorlige. Så er jeg sikker på, at vi har niveau til at slå dem. Henrik Dalsgaard ved selvfølgel­ig også, at et godt VM fra hans fødder måske vil lokke interesser­ede klubber til, så adressen i den naestbedst­e engelske raekke kan blive skiftet ud med en mere fornem en af slagsen. Den tanke har strejfet ham.

– Ja, det har den da. Nu tror jeg, at der er rigtig, rigtig mange spillere, der kommer til VM med den tanke, men man skal også passe på med at fokusere alt for meget på det, så kan man jo ende med at fucke det fuldstaend­ig op for sig selv. Men altså hvis man spiller en god slutrunde – og jeg synes selv at jeg har spillet en god saeson i Championsh­ip med Brentford – så ved man jo aldrig hvad der kan ske.

Fylder det meget, altså at nu skal den have en ordentlig skalle, fordi det er et kaempe udstilling­svindue?

– Ikke på den måde. Det med at give den en skalle handler mere om, at jeg er stolt over at vaere her, stolt over at vaere dansker og gerne vil repraesent­ere mit land. Det er mere den vinkel end en eventuel transfer.

Ja – jeg er stolt over at vaere her

 ??  ??
 ??  ?? – Vi skal også passe ikke at fokusere alt for meget på Peru, men bare sørge for, at vi selv står snorlige, siger Henrik Dalsgaard.
– Vi skal også passe ikke at fokusere alt for meget på Peru, men bare sørge for, at vi selv står snorlige, siger Henrik Dalsgaard.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark