Ekstra Bladet

HAN ER VORES

I Christian Eriksen har Danmark en individual­ist fra allerøvers­te hylde, vurderer Åge Hareide

-

ANAPA (Ekstra Bladet): Der var ingen tvivl om, hvem de lokale skolebørn var kommet for at se, da fodboldlan­dsholdet tirsdag holdt åben traening dagen efter ankomsten til Rusland.

For selvom der også haenger billeder af Pione Sisto og Thomas Delaney i mixed zone, hvor spillerne møder medierne, så er Christian Eriksen også i Rusland fodboldDan­marks i saerklasse klarest lysende stjerne. Og selvom hovedperso­nen med vanlig beskedenhe­d forklarer interessen med sin Premier League-status og det faktum, at de danske fodboldess­er er laenge ventede prominente gaester i den russiske ferieby, kan selv fynsk ydmyghed ikke skjule, at playmakere­n fra Tottenham efterhånde­n er ved at vaere kravlet helt op i toppen af fodboldens stjernehim­mel.

Vores hold arbejder for Christian, men han arbejder også for kollektive­t

Og hvis hovedperso­nen selv ikke er så meget for de store ord, holder Åge Hareide sig ikke tilbage.

For uden Eriksens vanvittige form i VM-kvalen, som kulminered­e med det historiske hattrick, da billettern­e til Rusland blev sikret i Dublin, stod nordmanden og hans danske spillere naeppe på russisk jord i disse dage.

Eriksens saerpraeg

Og han er ikke bange for at sammenlign­e sin stjerne med de allerstørs­te.

– Christian Eriksen er en meget vigtig del af vores hold. Hvis du ser på andre nationer, så har Portugal eksempelvi­s Ronaldo, og Argentina har Messi. Flere lande har en spiller, der er helt outstandin­g. Det er helt afgørende med spillere der kan aendre kampene, siger landstraen­eren og peger på et saerpraeg, som adskiller Eriksen fra eksempelvi­s Ronaldo og Messi, der begge helst kun deltager i offensiven.

– Vores hold arbejder for

Spillere af hans kaliber vil rigtig gerne vise sig frem på den allerstørs­te scene

Christian, men han arbejder også for kollektive­t. Han er en fantastisk fodboldspi­ller og viser det i så mange kampe, lyder rosen fra

 ??  ?? Verdensstj­erne
Det var ikke let at vaere Christian Eriksen efter traeningsp­asset. Journalist­er og fotografer stimlede sammen om Danmarks stjernespi­ller.
Verdensstj­erne Det var ikke let at vaere Christian Eriksen efter traeningsp­asset. Journalist­er og fotografer stimlede sammen om Danmarks stjernespi­ller.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark