Ekstra Bladet

Vores Messi? Ja for faen da!

-

traeningsb­ane boltrede Christian Eriksen PÅ EN PERFEKT sig som en fisk i Sortehavet. Sendte lige et par ekstra kugler mod kassen, selvom traeningen var overstået – og efterfølge­nde fik de lokale skolebørn alle de autografer, de kunne drømme om.

Jo, det er en verdensstj­erne med absolut format og en skøn fornemmels­e for, hvad fodbold også er, når man skraeller milliarder, berømmelse og stjernesta­tus vaek. Fodboldgla­eden oser faktisk ud af ham.

At Åge Hareide også er begejstret for Christian Eriksen, er lige så indlysende som ost i cheeseburg­er.

råder landstraen­eren over en af

I CHRISTIAN ERIKSEN de spillere, der vil vaere under konstant bevågenhed. Fra medier, modstander­e og fans, men det lader nu ikke til, at det påvirker Eriksen i synderlig grad. Cool – og tak for det.

Når Åge Hareide så sammenlign­er Christian Eriksen med Lionel Messi og Cristiano Ronaldo, er det, at man lige taenker ’OK, Åge – skru lige ned’!

har jo MEN MANDEN ret. Altså ikke at Christian Eriksen har hverken Messis eller Ronaldos niveau – dengang de toppede – men i betydninge­n for et hold som det danske landshold holder den hele vejen hjem.

Ja, Messi er på lange straek Argentina, og Ronaldo er – eller har vaeret – Portugals redningsma­nd utallige gange. Også mod Danmark.

Sådan er det også med Eriksen – og derfor rummer den T-shirt, der summer på de sociale medier med teksten ’Giv bolden til Eriksen’, også en masse sandhed.

ingen dribler som Messi eller fysisk monster NEJ, HAN ER i feltet som Ronaldo, men fodboldhje­rnen og evnen til at traeffe gode beslutning­er er på verdenskla­sse-niveau.

Hvad enten vi vil det eller ej, er Middelfart-knaegten nøglen til dansk succes.

Hareide ved det, Eriksen ved det – og det gør modstander­ne også. Som de har gjort det gennem hele VM-kvalifikat­ionen uden at kunne gøre noget ved det.

aegte klasse at kunne vaere så afgørende, DET KENDETEGNE­R selvom modstander­ne har gennemanal­yseret dine mindste traek – og det leverede Christian Eriksen i en fornem VM-kvalifikat­ion.

Irerne kom vel taettest på at staekke midtbanege­neralen i den første kamp i Parken, hvor et defensivt irsk mandskab kunne stå massivt bag bolden. Det gav Eriksen svaere betingelse­r, men sådan vil Peru naeppe gribe den opgave an. Hovedbrudd­et for Åge Hareide kommer altså kun i tilfaelde af – og fodboldgud­erne forbyde det – at Eriksen bliver skadet.

Det er han heldigvis sjaeldent, så lad os parkere den.

Åge Hareide ingen anden grund til at vaere ELLERS HAR en glad mand. Alle mand deltog for fuldt blaes til den sidste traening, der er åben for offentligh­eden før kampen på lørdag mod Peru.

Et klart signal om, at nu er det alvor, og at der er brug for arbejdsro.

Det skal de få – men så skal tilbagebet­alingen også vaere en sejr i åbningskam­pen mod Peru!

At Åge Hareide også er begejstret for Christian Eriksen, er lige så indlysende som ost i cheeseburg­er

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark