Ekstra Bladet

Hareides gyldne joker

-

ANAPA (Ekstra Bladet): Andreas Cornelius var på vippen til en plads VM-truppen, men den følelse havde han slet ikke, fordi Åge Hareide tidligt i forløbet godkendte hans genoptraen­ing i en staerk tro på, han blev klar til slutrunden.

Han gik også glip af kampene mod Sverige og Mexico, men nu står han i VM-lejren i Apana, hvor danskerne har hovedkonto­r forud for slutrunden, der indledes med nøglekampe­n mod Peru lørdag.

– Nu kan jeg godt maerke, at vi er kommet til VM. Det hele kommer bare taettere på nu. VM er bare det største, du som spiller kan vaere med til, fordi det ikke er noget, vi er sikre på at vaere med til. Og så afholdes det ikke så ofte, forklarer Andreas Cornelius, der måske tidligere på foråret var tiltaenkt en hovedrolle.

Men fiberskade­n i maj såede tvivl, om det bliver en rolle fra start mod Peru eller som Hareides gyldne joker fra baenken. Lige nu ligner det mest jokerrolle­n, fordi Yussuf Poulsen scorede mod Mexico og leverede en fin anden halvleg i lørdags.

– Da jeg fik fiberskade­n, begyndte jeg at taelle dage. Om jeg nu kunne nå at blive klar til VM. Jeg vidste, at det ville vaere en kamp med tiden, forklarer han.

Kun spillet 50 minutter

Nu er Andreas Cornelius heller ikke mødt frem i kampmaessi­g topform. Han har blot spillet 50 minutter for Atalanta siden 14. april – altså i løbet af to måneder.

– Jeg er mentalt og fysisk klar og forventer at traene hele ugen på fuld kraft op til kampen mod Peru. Hvad min rolle bliver, må jeg vente at se. Men jeg tror, jeg er tiltaenkt en rolle, pointerer han.

Den bemaerknin­g faldt kort før traeningen på den nyanlagte plaene i Vityazevo, som er holdets faste traeningsb­ane under VM-slutrunden. Her viste Andreas Cornelius foran landstraen­eren stor styrke og skånede sig hverken i naerkampe eller duelspille­t. Samtidig fik han scoret et par fine mål på traeningsb­anen, mens 300 russere så på. Flere af dem børn klaedt ud i fodboldtøj med trøjer, bukser, støvler og skinner.

Landstraen­eren har haft størst succes med at bruge Cornelius til højre i tremands-angrebet. Ikke som en udpraeget kantspille­r, men som en halv targetman der traekker meget ind i banen.

– På landsholde­t har jeg meget frihed til at bevaege mig, fordi jeg netop ikke er en udpraeget kantspille­r, påpeger han.

Jeg er mentalt og fysisk klar og forventer at traene hele ugen på fuld kraft op til kampen mod Peru

 ??  ?? – På landsholde­t har jeg meget frihed til at bevaege mig, fordi jeg netop ikke er en udpraeget kantspille­r, fortaeller Andreas Cornelius.
– På landsholde­t har jeg meget frihed til at bevaege mig, fordi jeg netop ikke er en udpraeget kantspille­r, fortaeller Andreas Cornelius.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark