Ekstra Bladet

Når journalist­er taber sutten

-

for upassende at MANGE ANSER DET skide i egen rede – så det er heldigt, at jeg ikke tilhører de politisk korrekte og har lov at gå i store sko.

Dagens Gabestok klapper nemlig sammen om store dele af pressen, herunder finans.dk, dr.dk, tv2.dk, eb.dk og berlingske.dk. De meddelte i den forløbne uge samstemmen­de, at der er idømt lange faengselss­traffe i en historisk straffesag. TV2.dk trumfer med rubrikken: ’Johan Schlüter idømt fire års faengsel’ – og så ikke er et ord mere i første runde.

om ophavsrets­advokaten DET DREJER SIG Johan Schlüter samt hans partnere Susanne Frylund og Lars Halgreen. De har begået mandatsvig for mange millioner kroner, som de skulle have inddrevet til tvog filmproduc­enter.

I omtalen af dommen bruges der vendinger som ’advokater skal flere år i faengsel’. Men det faktiske forhold er det modsatte: Nemlig at to af de tre advokater slet ikke kommer i faengsel. Dommene over Schlüter (fire år) og Halgreen (ni måneder) er nemlig betingede og udløses kun, hvis de to begår nye forbrydels­er inden for det naeste år. Hvilket de naeppe er idiotiske nok til at gøre.

referatern­e af dommen, NÅR JEG LAESER tvivler jeg på, at det står alle reportere klart, hvad ’betinget’ betyder. Den faktiske fritagelse for straf, som retsforman­d Lone Bach Nielsen nådigt skaenker to af de tre advokater, naevnes i mange medier som en uinteressa­nt biomstaend­ighed.

Jeg synes, det havde vaeret på sin plads i stedet at diskutere, om et så omfattende svindelnum­mer med rimelighed kan sanktioner­es så mildt, selv om Schlüter er 73 år.

 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? Johan Schlüter slap med fire års betinget faengsel, så han skal ikke bag tremmer.
FOTO: ANTHON UNGER Johan Schlüter slap med fire års betinget faengsel, så han skal ikke bag tremmer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark