Ekstra Bladet

Dovne Robert søger job

PÅ KONTANTHJA­ELP IGEN: Den landskendt­e provokatør vil vaek fra København

- CHRISTIAN ØRTOFT LARS SEJR ortoft@eb.dk; ls@eb.dk

Robert Nielsen blev med ét landskendt, da han i 2012 stod frem og fortalte, at han foretrak at leve af kontanthja­elp frem for at tage et lavtlønnet arbejde.

Medierne døbte ham Dovne Robert, og han blev en markant debattør og et markant eksempel for begge politiske fløje i debatten om kontanthja­elp.

Trods en optraeden i ’Robinson Ekspeditio­nen’ gled Dovne Robert ud af mediernes søgelys, men lørdag dukkede han glad og smilende op på Folkemødet i Allinge, Bornholm. Her gik han rundt med en fadøl i hånden og kunne fortaelle, at han var inviteret til øen af Alternativ­et.

– Jeg er stadig på kontanthja­elp. Jeg forsøgte at klare mig som selvstaend­ig for et par år siden, og jeg var selvstaend­ig i halvandet år som gulvsliber, men jeg tjente simpelthen ikke penge nok. Så de sidste to år har jeg vaeret på kontanthja­elp igen, fortaeller Dovne Robert.

Gider ikke lortejobs

Han forklarer, at han er aktivt jobsøgende. Men ligesom det var tilfaeldet for seks år siden, så er det ikke alle jobs, han gider tage.

– At sige jeg ikke gad arbejde, vil vaere en meget stor forenkling. Der er nogle jobs, jeg simpelthen ikke gider have, fordi de er for lortede, ik? Og så er der nogle jobs, jeg ikke gider have, simpelthen fordi de styrker nogle meget uheldige tendenser i samfundet, siger han og fortsaette­r:

– Mit problem med visse jobs er, at hvis jeg får det job, så skaber jeg også en masse vaerdier til en masse i forvejen rige mennesker, som går ud og bruger dem på kampfly og offentlige it-systemer. – Vil du overhovede­t i job?

– Ja, jeg søger alle mulige jobs. Ikke de, jeg helst vil have, men simpelthen de jobs, jeg har størst chance for at få, fordi jeg er i en situation, hvor jeg gerne selv vil. Jeg søger inden for ejendomsse­rvice, som jeg er uddannet indenfor. Jeg er også gammel gulvsmed, så alt hvad der smager af handyman eller håndvaerks­arbejde søger jeg.

Ifølge Dovne Robert er motivation­en for at komme i job helt i top. Han er nemlig traet af livet i København og vil gerne vaek.

– Jeg var faktisk til jobsamtale for et par måneder siden, men der var jeg ikke for samfundets skyld. Jeg er traet af Nørrebro og vil gerne flytte på landet, og hvis jeg skal flytte på landet, bliver jeg nødt til at få mig et job. Så af den grund er jeg meget jobsøgende, siger han og runder af med et grin.

– Så hvis I kender nogen derude, som har et job til Dovne Robert, så siger I bare til.

Inviteret til øen af Alternativ­et

 ?? FOTO: EKSTRA BLADET ?? Jeg er klar – Hvis I kender nogen derude, som har et job til Dovne Robert, så siger I bare til.
FOTO: EKSTRA BLADET Jeg er klar – Hvis I kender nogen derude, som har et job til Dovne Robert, så siger I bare til.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark