Ekstra Bladet

Ni-årig troede, hun skulle dø

Tre piger, som i dag er fire, ni og 15 år gamle blev i årevis udsat for vold af foraeldren­e, mener politiet

- JAN SØGAARD MODELFOTO: JAN SOMMER js@eb.dk

En ni-årig pige troede, hun skulle dø, da hendes 41-årige far slog hende hårdt i hovedet med knoerne på sin knyttede hånd.

Pigen har forklaret politiet, at hun frygtede, at hun ville få en hjerneskad­e og dø.

Sådan lyder blot et af anklagepun­kterne mod den 41årige far og hans 35-årige kone, der på tirsdag stilles for retten i Nykøbing Falster.

Her er foraeldren­e tiltalt for systematis­k og tilbageven­dende vold med karakter af mishandlin­g mod deres tre døtre.

Taevet stort set dagligt

Ifølge tiltalen var der tale om afstraffel­se af børnene, hvilket skete flere gange om ugen – og for den ni-årige piges vedkommend­e stort set dagligt.

Pigerne er i dag fire, ni og 15 år, og mishandlin­gen af de aeldste piger har, ifølge tiltalen, stået på gennem cirka syv-otte år fra 2010 eller 2011.

De danske foraeldre, der er fra Vordingbor­g, naegter sig skyldige.

Ifølge anklageskr­iftet overvaered­e de tiltalte foraeldre ofte hinandens vold mod børnene uden, at den anden greb ind.

’Ved den udøvede vold pådrog børnene sig blandt andet saerdeles kraftig fysisk smerte, blodunderl­øbne maerker og konstant angst for yderligere vold samt, for den ni-åriges vedkommend­e angst for, at hun kunne dø,’ lyder tiltalen.

Trukket ved nakkehåret

Den 41-årige far begik, ifølge tiltalen, den groveste vold mod døtrene.

De to yngste blev slået i hovedet med knoerne, og alle tre piger fik kraftige slag med flad hånd i hovedet eller blev trukket så hårdt i armene, at de fik blodunderl­øbne maerker.

I mindst et tilfaelde gav han den ni-årige et hårdt knytnaeves­lag under foden midt på fodsålen. De to yngste fik også kraftige slag med flad hånd i nakken og på kroppen uden på tøjet, i enden og på arme og ben.

Anklageskr­iftet beskriver også, hvordan faderen skal have trukket de to yngste døtre meget hårdt i håret – herunder i nakkehåret – og i ørerne. I mindst et tilfaelde blev den fire-årige pige trukket ind på sit vaerelse ved nakkehåret.

Den 35-årige mors vold bestod af, at give sine tre døtre hårde slag med flad hånd i ansigtet, på kroppen, i enden og på kroppen uden på tøjet.

Ifølge anklageskr­iftet greb moderen hårdt fat i armene på døtrene, og ved flere lejlighede­r skal hun have presset sin tommelfing­er så hårdt ned i armen på pigerne, at de blev påført kraftige smerter og blodunderl­øbne maerker.

Anklagemyn­digheden nedlaegger påstand om faengselss­traf til foraeldren­e.

 ??  ?? En ni-årig pige blev slået så hårdt i hovedet med knytnaeve, at hun troede, hun skulle dø. Sådan lyder en del af tiltalen mod en far og en mor, der ifølge politiet har mishandlet deres tre døtre.
En ni-årig pige blev slået så hårdt i hovedet med knytnaeve, at hun troede, hun skulle dø. Sådan lyder en del af tiltalen mod en far og en mor, der ifølge politiet har mishandlet deres tre døtre.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark