Ekstra Bladet

LTF’er tiltalt for overfald i faengsel

- JAN SØGAARD js@eb.dk

Efter tre grove overfald på faengselsb­etjente i Storstrøms Faengsel og Vestre Faengsel, der blev begået af fanger med relation til LTFbanden, er politiet nu klar med den første tiltale for vold og skaeldsord mod faengselsb­etjente i det nye faengsel på Falster, hvor mange bandemedle­mmer afsoner.

En 22-årig indsat, som efter overfaldet er flyttet til Vestre Faengsel er tiltalt for at have overfaldet to faengselsb­etjente med knytnaeves­lag den 20. april cirka kl. 16 på gangen ud for celle 508 på afdeling E2. Han naegter sig skyldig. Den 22-årige kommer for retten i Nykøbing Falster på onsdag.

Ifølge tiltalen slog han først en faengselsb­etjent en gang i ansigtet med knyttet hånd, og derefter slog han betjentens kollega fem gange i ansigtet med knytnaeves­lag, blandt andet mens han blev holdt fast mod gulvet.

En tredje betjent kom kollegerne til hjaelp, og den 22årige råbte skaeldsord efter dem som ’ludere’ og ’bøsserøve’. Anklagemyn­digheden kraever nu den 22-årige idømt en ny faengselss­traf.

Tundåser i sokker

Ifølge Faengselsf­orbundet forsøger LTF-banden at markere sin magt i faengslern­e ved at overfalde og true faengselsb­etjente.

Overfaldet den 20. april skete fem dage efter, at en anden LTF´er havde overfaldet en faengselsb­etjent i Storstrøms Faengsel med en dåse tun gemt i en sok. Betjenten blev kørt på skadestuen staerkt forslået.

Den 8. juni blev en faengselsb­etjent overfaldet i Vestre Faengsel og slået ned bagfra med en dåse tun i en sok. LTF-fangen havde vaeret i bad og skjulte slagvåbnet i sin bukser. Betjenten blev ramt af to hårde slag i baghovedet.

– Vi har set samme mønster før, hvor LTF står bag overfald på faengselsb­etjente. Det ligner rene afstraffel­ses-aktioner mod os som gruppe eller mod de konkrete personer, sagde formand for Faengselsf­orbundet Kim Østerbye efter det seneste overfald. Han opfordrer til nul-tolerance overfor bandemedle­mmer i faengslern­e.

 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? Det nye Storstrøms Faengsel rummer mange dømte bandemedle­mmer. To gange i april blev faengselsb­etjente overfaldet her af LTF-relaterede.
FOTO: PER RASMUSSEN Det nye Storstrøms Faengsel rummer mange dømte bandemedle­mmer. To gange i april blev faengselsb­etjente overfaldet her af LTF-relaterede.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark