Ekstra Bladet

’Jeg vil ikke tvinge nogen til noget’

De ungdomspol­itiske linjer blev kridtet godt op på Folkemødet i går

- NANNA C. PEDERSEN LOUISE SVANE PEDERSEN SOFIE NEPPER-CHRISTENSE­N ncp@eb.dk; lsp@eb.dk; sen@eb.dk

INTEGRATIO­N: – Jeg vil ikke tvinge nogen til noget. Jeg tror, at det sundeste er et blandet samfund, men det skal ikke tvinges igennem, sagde Lasse Damtoft, formand for landsstyre­lsen i Venstres Ungdom, da Poul Madsen og Özlem Cekic spurgte, hvorvidt flygtninge og indvandrer­e i Danmark skal have frit skolevalg.

Det foregik til Ekstra Bladets sidste debat på Folkemødet, hvor emnerne var arbejde og uddannelse.

Han var ikke den eneste ungdomspol­itiker på scenen sammen med Ekstra Bladets chefredakt­ør og debattøren Cekic. Hans holdninger blev udfordret af Jeremy Pedersen fra Dansk Folkeparti­s Ungdom og Joachim Schiødt, medlem af SFU og folketings­kandidat.

Skal ikke bo så taet

De tre ungdomspol­itikere var ikke helt enige om, hvorvidt det er en god idé med frit skolevalg som en løsning på integratio­nsprobleme­rne med unge indvandrer­e Danmark.

– Jeg synes ikke som sådan, at vi skal tvinge folk til at blande sig i skolen. Jeg tror i stedet, at det handler om, hvor folk bor. i

– Det her udspringer af boligdebat­ten, hvor folk nogle steder bosaetter sig i klynger.

– Og hvis vi løser det problem, tror jeg også, at vi løser problemet med, om skolerne er blandede, lød Jeremy Pedersens svar til de to politiske konkurrent­er.

Joachim Schiødt fra SFU mente, at der knap nok er tale om integratio­n, når folk på tvaers af etnicitete­r ikke mødes i skolerne.

– Vi har nu frit valg af gymnasium, så måske man skal se på at aendre strukturer­ne på det i stedet for, sagde SFU’eren fra debatscene­n.

I den naesten timelange debat blev de tre unge maend flankeret af Rya Terney fra ISS Jobudvikli­ng, der kunne nuancere debatten med erfaringer fra det virkelige liv.

– Hos ISS er halvdelen af medarbejde­rne udlaending­e, og det giver et plus på bundlinjen på 3,7 procent, fortalte lederen til Poul Madsen og Özlem Cekic.

Det sundeste er et blandet samfund, men det skal ikke tvinges igennem

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark