Ekstra Bladet

Kaempepyto­n sluger indonesisk kvinde

-

En 54-årig indonesisk kvinde ved navn Wa Tiba er blevet fundet død i maven på en kaempe pytonslang­e på øen Muna i Indonesien, skriver nyhedsbure­auet AFP.

Ifølge indonesisk politi fandt beboere i byen Persiapan Lawela den syv meter lange slange og observered­e, at den var opsvulmet.

– Indbyggern­e havde mistanke om, at slangen havde slugt ofret, så de draebte den og bar den ud af haven, siger den lokale politichef Hamka til AFP.

– Slangens mave blev skåret op, og offerets krop blev fundet indeni.

Torsdag aften havde omkring 100 lokale indbyggere og bekymrede pårørende søgt efter den 54-årige, da hun ikke kom hjem fra sin køkkenhave. Den store kvaelersla­nge har tilsynelad­ende overrumple­t Wa Tiba, mens hun arbejdede i haven.

Landsbyens indbyggere fandt slangen omkring 30 meter fra Wa Tibas sandaler og hendes machete.

Pytonen er et af verdens største krybdyr og kendt for at kvaele sit bytte, inden den sluger det.

Ifølge den lokale politichef blev kvinden slugt af slangen med hoved først. Hendes krop var intakt, da hun blev skåret ud af slangen. Den amerikansk­e hummereksp­ort bliver nu også ramt af Kinas haevede toldsatser. Det oplyser den kinesiske regering. Både levende, friske og frosne hummere vil blive pålagt yderligere 25 procent told, når de kommer fra USA og skal saelges i Kina.

De seneste år er kinesernes interesse for amerikansk­e hummere steget støt. Importen var i 2017 på 142 millioner dollar. Der er hajer i farvandet omkring Nordjyllan­d. For tiden fanger fiskerne pighajer i store maengder ved Hirtshals.

For eksempel har en garnbåd fanget 40 pighajer, mens en trawler fik 150 hajer i nettet på et enkelt slaeb, fortaeller Niels Kristian Nielsen, formand for Hirtshals Fiskerifor­ening.

– Det er utroligt mange. De bliver fanget både nord og syd for havnen, og meget taet ved land, siger han til DR P4 Nordjyllan­d.

– Det er usaedvanli­gt, at pighajerne kommer så taet på land, fortaeller biolog Rune Kristianse­n fra Kattegatce­ntret.

– Pighajerne følger højest sandsynlig­t føden ind på lavere vand, siger han. De mange hajer i nettene bekymrer Hirtshals-fiskerne. Pighajen er nemlig en fredet art i EU og skal derfor saettes ud igen. Men hajerne i garnene er døde, og Niels Kristian Nielsen frygter, at de vil skylle ind på land, når de bliver smidt i havet.

– Der bliver et ramaskrig, hvis der driver flere hundrede pighajer ind på stranden, siger Hirtshals-fiskernes formand til DR P4 Nordjyllan­d.

Pighajen er ikke farlig for mennesker, den kan blive op til halvanden meter lang og vejer omkring 10 kilo.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark