Ekstra Bladet

REDNINGSMA­NDEN

Kasper Schmeichel leverede pragtkamp, og Yussuf Poulsen blev matchvinde­r, da Danmark var pivheldige med at vinde over Peru

-

SARANSK (Ekstra Bladet): Danmark har tradition for at få en god start ved en VMslutrund­e. Den blev videreført i Saransk, hvor Danmark var meget heldige med at vinde 1-0 over Peru foran 40.502 tilskuere i en kamp, hvor Kasper Schmeichel blev den store danske redningsma­nd. Nu har Danmark vundet fire af fem åbningskam­pe ved VM.

Det mest positive for Åge Hareide var afgjort åbningssej­ren i en kamp, hvor det danske spil i lange perioder slet ikke fungerede. Danskerne virkede tunge og uden den nødvendige power både fra midtbanen og i angrebet.

To udgik med skader

Men det blev også en dyr sejr for Danmark. William Kvist blev båret ud med en ribbenskad­e allerede før pausen, mens Andreas Christense­n måtte traekke sig mod slutningen med en laegskade.

Åge Hareide havde naevnt omstilling­erne som et dansk våben. Det blev på sådan en, at Danmark sikrede sig sejren. Yussuf Poulsen blev dansk matchvinde­r efter en smart aflevering fra Christian Eriksen i en situation, hvor Peru blev fanget i ubalance.

Kreatøren løb ind i mellemrumm­et og spillede Yussuf Poulsen, der scorede med sit venstreben.

Sejren har stor betydning for de danske muligheder videre i turneringe­n, men Åger Hareide har meget at arbejde med for at få det danske spil til at fungere bedre mod Australien torsdag i Samara.

Christian Eriksen var i oplaeggere­ns rolle og taet på at score, men den danske kreatør slog alt for svage dødbolde, lige som hverken Pione Sisto eller Nicolai Jørgensen fandt fodfaeste.

Schmeichel i saerklasse

Kasper Schmeichel leverede endnu en pragtpraes­tation for Danmark. Han får den sjaeldne karakter – 6 – for sin usaedvanli­ge praestatio­n. Med det femte cleansheet i traek i 2018, har han nu holdt målet rent i 534 minutter.

Uden en storslået indsats fra ham, havde Danmark vaeret i alvorlige problemer, fordi de i flere perioder reelt var overmatche­t mod Peru.

Danskerne kom specielt mod slutningen til at slå alt for langt tilbage på banen.

Men både før pausen og i de kritiske situatione­r i anden halvleg stod Kasper Schmeichel distancen. Han blev Danmarks redningsma­nd

Hang slet ikke sammen

På tribunen på Mordovia Arena var der flere end 20.000 peruvianer­e og de havde ingen problemer med at overdøve de 645 danskere. På banen virkede det også som om Peru var i overtal.

Danmark kunne slet ikke få spillet til at fungere. De var kontant på bagkant af de peruviansk­e kombinatio­ner. Spillet hang slet ikke sammen. På midten sled Christian Eriksen med at finde pladsen. I forreste linje var danskerne ufarlige.

Danmark var heldige at holde skansen før pausen. Det gjorde de kun, fordi Kasper Schmeichel, Simon Kjaer og Andreas Christense­n var de eneste, der leverede på et højt, stabilt niveau før pausen.

Fjernede støttebene­t

Det var måske ikke verdens største straffespa­rk, som Yussuf Poulsen begik på Christian Cueva kort før pausen.

Kampens gambiske dommer Bakary Gassama så det i hvert fald ikke i første omgang. Men 30 sekunder senere kom han på andre tanker. Han blev kaldt ud for at gense episoden, efter FIFA har indført VAR, Video Assistant Referee.

Det er videodomme­rne, der kontaktede den gambiske dommer direkte og gjorde ham opmaerksom på muligheden for at gense episoden. Videodomme­rne har base i Moskva og kommuniker­er direkte med dommeren.

Efter at have genset haendelsen dømte han straffespa­rk. Yussuf Poulsen fjernede støttebene­t, viste billederne. Kantspille­ren gav dommeren mulighed for at dømme straffespa­rket.

Christian Cueva sparkede forsøget langt over selv, på trods af, at Kasper Schmeichel havde kastet sig til den ene side.

Men både før pausen og i de kritiske situatione­r i anden halvleg stod Kasper Schmeichel distancen

 ??  ?? Danmark var heldige at holde skansen før pausen. Det gjorde de kun, fordi Kasper Schmeichel, Simon Kjaer og Andreas Christense­n var de eneste, der leverede på et højt, stabilt niveau før pausen.
Danmark var heldige at holde skansen før pausen. Det gjorde de kun, fordi Kasper Schmeichel, Simon Kjaer og Andreas Christense­n var de eneste, der leverede på et højt, stabilt niveau før pausen.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark