Ekstra Bladet

LAD DEM KOMME I S

OPTIMISME: Yussuf Poulsen gik fra skurk til VM-helt i den hektiske kamp. Vi var heldige, fastslår Åge Hareide

-

SARANSK (Ekstra Bladet): Da Yussuf Poulsen fjernede Christian Cuevas fod, brød et sandt inferno løs på Mordovia Arena. Det var inde i feltet, og størstedel­en af tilskuerne på et kogende stadion havde set det.

Det havde den gambiske dommer ikke umiddelbar­t, så kommunikat­ionslinjen glødede fra Moskva. Den kan tjekkes på VAR, lød beskeden til dommer Bakary Gassama.

Det gjorde han så. Tegnede en firkant i luften – og så var det ellers bare at vente. Videoen gik Perus vej. Straffe.

Fin stikning

Yussuf Poulsen i klar skurkeroll­e, men da Christian Cuevas bankede kuglen op i de russiske nattehimme­l og langt over Kasper Schmeichel­s mål, kunne danske Poulsen starte rejsen mod heltestatu­s.

Den faldt i anden halvleg, da en iskold Yussuf Poulsen bankede bolden bag Pedro Gallese på en fin stikning fra Christian Eriksen. En afslutning med samme venstreben, der også lavede et drømmekass­e mod Mexico.

Derfor stod smilet da også bredt hos Yussuf Poulsen, da han havde fået pulsen ned.

Det var specielt

– Jamen, det var specielt for mig, fordi jeg lavede straffet. Nu blev jeg helten i stedet, så selvfølgel­ig var det en følelsesma­essig speciel kamp for mig, sagde en glad Yussuf Poulsen og fortsatte:

– Nogle gang er man badguy – andre gange er man good guy. Sådan er fodbold.

Den danske angriber anerkendte, at det ikke var Danmarks bedste kamp i VM-historien, men der var alligevel vigtige ting sat tage med videre.

– Det var ikke vores bedste kamp, men vi kaempede flot og gav alt indtil sidste minut. Der var en nervøsitet der ikke har vaeret i andre kampe. Det var en hektisk start, sagde Yussuf Poulsen, der nu har nettet to landskampe i traek.

– Er det en stime du er havnet i?

– Ha-ha, ja, altså det kommer jo tit i stimer. Nu er det to kampe i traek, så lad os håbe der kommer flere, sagde en glad Poulsen efter sin første VM-kamp i en fantastisk kulisse.

Blaest bagover

Et lydtryk, der fra starten af kampen blaeste Danmark bagover. Hvilket Åge Hareide også var klar over.

– Vi vidste at Peru var et staerkt hold. Før de fik straffe, havde vi fint styr på det i ti minutter forinden, men starten var ikke så god for os.

– Vi var lidt praeget af stemningen, og der mangler vi noget erfaring fra slutrunder, men til gengaeld viste vi en fantastisk moral, sagde Åge Hareide, der for første gang oplevede en VAR-dom som traener.

– Hvis det bruges så effektivt som i dag, så synes jeg det er ok – og denne gang ramte

 ??  ?? Åndede lettet op Danmark vandt med stort besvaer 1-0 over Peru i aftes. Yussuf Poulsen blev matchvinde­r med en scoring på en friløber efter knap en times spil. – Vi vidste at Peru var et staerkt hold, konstatere­r Åge Hareide.
Åndede lettet op Danmark vandt med stort besvaer 1-0 over Peru i aftes. Yussuf Poulsen blev matchvinde­r med en scoring på en friløber efter knap en times spil. – Vi vidste at Peru var et staerkt hold, konstatere­r Åge Hareide.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark