Ekstra Bladet

HURRA FOR HANNES

UVENTET HELT: Randers-målmand Hannes Halldórsso­n havde laest Messi og sikrede med sin straffespa­rksredning Island et overrasken­de point i det lille lands VM-debut

- Gisle Thorsen gisle@eb.dk

Argentina 1 Island 1

1-0 Sergio Agüero (19.),

1-1 Alfred Finnbogaso­n (24.). ------------------------------

MOSKVA (Ekstra Bladet): På tribunen rystede Diego Maradona på hovedet, mens Lionel Messi og resten af argentiner­ne hastede mod spillertun­nelen.

1-1 mod Island var at betragte som et nederlag for dem, men ikke for islaending­ene.

Hverken Hannes Halldórsso­n eller nogle af hans tapre holdkammer­ater havde travlt med at forlade grønsvaere­n på Spartak Stadium.

De islandske vikinger skrev et stykke smuk fodboldsag­a i VM-debutten, og det blev fejret med skaeve smil, store kram og ’huhråb’ med landsmaend­ene på tilskuerpl­adserne.

Nervøs før kampen

Fremover vil den 34-årige Randers FC-målmand altid blive husket som ham, der reddede et straffespa­rk fra Lionel Messi.

Han har arbejdet som filminstru­ktør i hjemlandet og kunne ikke have skrevet manuskript­et bedre.

Ved stillingen 1-1 nappede han efter godt en times spil et straffespa­rk fra selveste Messi og sikrede Island ét VM-point.

– Selv om vi ikke vandt, bliver det ikke meget bedre. Jeg var nervøs før kampen og havde sommerfugl­e i maven, men at det skulle slutte sådan er utroligt, sagde Hannes Halldórsso­n, der naturligvi­s blev valgt som kampens spiller og måtte igennem lidt flere interview end efter en gennemsnit­lig kamp i Kronjyllan­d.

Uvirkeligt

– Det er lidt skørt og føles uvirkeligt, sagde den lange islandske målmand til Ekstra Bladet.

– For når du går ind til en kamp mod Argentina, er der mange scenarier. Du ved ikke, hvad der kommer til at ske, men frygter det vaerste.

– Måske giver de dig røvfuld og vinder 5-0. Vi har ikke vaeret til VM før. Det er ukendt territoriu­m, og vi spillede mod den bedste spiller i verden – den måske største nogensinde, lød det fra Hannes Halldórsso­n, der tog, hvad han skulle. Og lidt til.

– Jeg har aldrig set en målmand stå så fejlfrit. Jeg glaeder mig så meget over det. Her handler det om holdet, og Hannes redder os helt vildt i dag, sagde Roskildemå­lmand Frederik Schram, der i Rusland er reserve for mirakelman­den fra Randers.

Bedste kamp

– Ja, det var nok Hannes’ bedste kamp nogensinde det her, grinede den tidligere FCK’er Ragnar Sigurdsson, der var en af fem på banen med Superliga-fortid på, da kampen i den russiske hovedstad blev fløjtet af.

Én havde Superliga-nutid, og Halldórsso­n havde laest godt på Messi-lektien forud for mødet med en af slutrunden­s favoritter.

– Jeg havde set mange straffespa­rk. Det gør jeg altid før en kamp. Messi er svaer at laese, for han kan sparke overalt, men jeg havde en ret god fornemmels­e for, hvor han ville sparke.

– Så nej, det kunne ikke vaeret gået bedre, og jeg havde slet ikke turde tro på det her, sagde Randers-keeperen, der i Superligae­ns nedrykning­skamp reddede et vitalt straffespa­rk på Helsingør Stadion fra Nicolas Mortensen.

– Den var også meget vigtig, men den her kommer jeg nok til at huske laengere. Sparket sad også lidt laengere ude, sagde Hannes Halldórsso­n med et grin til Ekstra Bladet.

Selv om vi ikke vandt, bliver det ikke meget bedre

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? – Det her er et stort point for os. Vi har et mål om at gå videre fra gruppen, så det var vigtigt, sagde Islands målmand, Hannes Halldórsso­n, der med sin straffespa­rksredning blev den store helt i Moskva, mens Messi indtog skurkeroll­en.
FOTO: RITZAU SCANPIX – Det her er et stort point for os. Vi har et mål om at gå videre fra gruppen, så det var vigtigt, sagde Islands målmand, Hannes Halldórsso­n, der med sin straffespa­rksredning blev den store helt i Moskva, mens Messi indtog skurkeroll­en.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark