Ekstra Bladet

PRALE-LARS

-

SELV OM VORES statsminis­ter gang på gang understreg­er, at der i dag er praecis et år til naeste folketings­valg, forsømmer han ingen lejlighed til at føre valgkamp allerede nu.

Det viser en video på Facebook, hvor Lars Løkke bryster sig af, at regeringen har skaffet arbejde til 100.000 danskere siden valget i 2015.

DET ER rent pral.

En opgørelse fra Beskaeftig­elsesminis­teriet viser nemlig, at tallet reelt er 55.000. De resterende job er blevet besat af udlaending­e og ikke af danske statsborge­re.

Lars Løkke har tidligere pyntet sig med lånte fjer og blaeret sig over regeringen­s skabelse af nye job, selv om hovedparte­n af dem skyldes opsvinget i hele den vestlige verden.

PROFESSOR Henning Jørgensen, der er arbejdsmar­kedsforske­r, konkludere­r da også i dagens avis:

’Lars Løkke vil fremstille sig som den, der har reddet Danmark. Han er i valgkamp. Og efter sommerferi­en står der kun én ting på programmet – det er at profilere sig selv.’

I en tale grundlovsd­ag tegnede han et billede af sig selv som en europaeisk statsleder, der var godt på vej til at løse flygtninge­krisen.

HAN FORTALTE, at der inden årets udgang vil vaere lavet et pilotproje­kt, hvor afviste asylsøgere flyttes til et udsendelse­scenter i et land i Europa. Og at Tyskland, Holland og Østrig er med i ’kredsen af lande, som sammen med Danmark arbejder med de her ting’.

Problemet er bare, at hverken Tyskland eller Holland er blevet praesenter­et for noget forslag i den retning og derfor ikke kan nikke ja til Løkkes udtalelser, afslører Jyllands-Posten.

DET ER I ORDEN, at Lars Løkke forsøger at optraede som statsmand. Men det er ikke i orden, at han fordrejer kendsgerni­ngerne for at taekkes vaelgerne.

Det illustrere­r tydeligt, at Løkke er fuldt bevidst om, at han og hans regering er i vanskeligh­eder og formentlig får sparket på naeste valgdag.

DE NAESTE MÅNEDER bliver tunge at komme igennem for almindelig­e danskere, der lider af den skavank, at de lytter til politikere og i det store hele tror på dem.

For statsminis­teren vil ikke vaere den eneste, der i en valgkamp sminker tal og lover guld og grønne skove.

Den slags ligger desvaerre i politiker-genet

– uanset partifarve.

Laes reportagen på side 6-7

Lars Løkke er bevidst om, at hans regering er i vanskeligh­eder og formentlig får sparket på naeste valgdag DET DER MED at prale og profilere sig har Lars Løkke øvet sig på gennem laengere tid.

 ?? FOTO: OLIVIA LOFTLUND ?? Lars Løkke har vaennet sig til at fordreje kendsgerni­nger.
FOTO: OLIVIA LOFTLUND Lars Løkke har vaennet sig til at fordreje kendsgerni­nger.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark