Ekstra Bladet

BANDIDOSPR­AESIDENT: MIN STRAFFEATT­EST ER BLANK

25-ÅRS JUBILAEUMS­FEST I DAG: Michael ’Kok’ Rosenvold jagter bestemt ikke opmaerksom­hed

- LINETTE KRØGER JESPERSEN FOTO: ANTHON UNGER linette@eb.dk

Når rockerklub­ben Bandidos' Europa-praesident, Michael 'Kok' Rosenvold, slår øjnene op, er det i en millionvil­la på Strandveje­n i Helsingør i første raekke med udsigt over Øresund og en pool i forhaven.

Faktisk erhvervede han og konen villaen i april 2002 for den nette sum af knap 3,7 millioner kroner ikke laenge efter, at han havde boet i en etvaerelse­s med stive gardiner som afsoner af en dom på tre år for amfetamin-salg.

Ved den seneste offentlige vurdering blev villaen vurderet til 5,6 millioner.

Huset ligger mindre end en kilometer fra det Bandidos-klubhus i Helsingør, hvor anden halvdel af Michael Rosenvolds liv foregår.

Her er Ekstra Bladet blevet inviteret indenfor, selv om der hersker meget utilfredsh­ed over, at vi i går havde lavet en opgørelse over nogle af de mange domme, som medlemmer af Bandidos er blevet idømt i de 25 år, klubben har eksisteret i Danmark.

Imens vaelter det ind med medlemmer i veste, flere overtatove­rede, og en enkelt i hele ansigtet, der skal med til 25-års jubilaeums­festen i dag.

– Du bor i en strandvejs­villa. Hvordan har du råd til det?

– Det lyder også skideflot. Men den købte jeg inden opsvinget. Den gav jeg 3.680.000 kroner for, og det kostede andre huse også dengang, siger Michael Rosenvold.

Han har vaeret selvstaend­ig med flere firmaer, der er gået konkurs.

Heriblandt firmaet MG Internatio­nal, der tjente en del millioner ind ved at drive en raekke pornosider på internette­t, der blandt andet blev annonceret i Tyskland. Det havde han fra november 2001, til det gik konkurs i juni 2006.

– Der havde jeg en stor omsaetning over en årraekke, fortaeller Kokken.

– Hvordan tjener du penge dag?

– Jeg er konsulent i min kammerats medieburea­u i udlandet. Samtidig er jeg i gang med at åbne en ny raekke virksomhed­er i udlandet, siger han uden at gå naermere ind i det. i

Desuden kan strandvejs­villaen vaere en saga blot. Europa-praesident­en planlaegge­r nemlig at flytte til udlandet inden for de naeste par år.

Har haft konsekvens­er

I Bandidos-klubhuset gør et skilt på vaeggen opmaerksom på, at man bliver aflyttet. ’Kokken’ har vaeret med i toppen af rockerklub­ben i flere brutale konflikter, blandt andet den store nordiske rockerkrig, der kostede adskillige menneskeli­v og har haft konsekvens­er for folk omkring dem.

Han og konen har en søn og en datter. I en spørgsmål/ svar-artikel på en anden rockers kones blog løfter den nu voksne datter sløret for, at det ikke altid var nemt at vaere barn af en toprocker.

’Konsekvens­erne for mig har vaeret, at nogle enkelte børn fra min folkeskole ikke måtte komme hjem og lege hos mig. Typisk fordi de var bange (uvidende) omkring min fars tilstedeva­erelse, eller hvad de mente, der kunne ske’, fortaeller hun på bloggen.

Godfather

I hjemmet på strandveje­n er der blandt andet et billede af Michael Rosenvold på vaeggen som mafiabosse­n Don Corleone i ’Godfather’. Et billede, han fik taget til invitation­en til sin 40-års fødselsdag. Nu er der kommet ti år mere på bagen.

Men han er ikke typen, der offentligt slår ud med armene, selvom han siden 2012 har vaeret Europa-praesident i spidsen for Bandidos 16 EUlande.

Mens generalieb­ladet for flere af rockerbrød­rene er langt som en smørrebrød­sseddel, kan Michael Rosenvold fremvise en blank straffeatt­est for Ekstra Bladet.

Hans seneste dom var i 1997. Det betyder dog ikke, at han ikke har vaeret i naerkontak­t med politiet. Eksempelvi­s blev han anholdt i forbindels­e med en razzia i 2012, hvor han og fem andre folk med tilknytnin­g til klubben blev anholdt efter fundet af to skarpladte våben, lidt hash og kokain. Han blev dog løsladt efter et døgns varetaegts­faengsling, efter en 23-årig mand erkendte sig skyldig, og Kokken siger, at han fik tilkendt erstatning.

I hjemmet på strandveje­n er der blandt andet et billede af Michael Rosenvold på vaeggen som mafiabosse­n Don Corleone i ’Godfather’

 ??  ?? Europa-praesident for 16 lande
Michael Rosenvold er Europa-praesident for Bandidos i 16 lande. I aften holder de en stor jubilaeums­fest.
Europa-praesident for 16 lande Michael Rosenvold er Europa-praesident for Bandidos i 16 lande. I aften holder de en stor jubilaeums­fest.
 ??  ?? – Der har vaeret nogle bump på vejen, siger Bandidos-chefen, 50-årige Michael ’Kok’ Rosenvold, om rockerklub­bens 25 år i Danmark, men han mener, at kriminalit­et er folks eget ansvar.
– Der har vaeret nogle bump på vejen, siger Bandidos-chefen, 50-årige Michael ’Kok’ Rosenvold, om rockerklub­bens 25 år i Danmark, men han mener, at kriminalit­et er folks eget ansvar.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark