Ekstra Bladet

Kriminalit­et er folks eget ansvar

-

I forbindels­e med Bandidos' 25 år i Danmark har Ekstra Bladet lavet en oversigt over nogle af de mange domme, folk fra Bandidos har fået de seneste 25 år.

Men Michael Rosenvold mener ikke, at klubben kan klandres for det.

– Det er enkelt-individet, der er kriminelt. Det har ikke noget med klubben at gøre. Vi benaegter ikke, at vi har nogen, der er kriminelle. Men tror du, at hvis Bandidos lukker i morgen, så vil der ikke vaere noget kriminalit­et i Danmark?

– Men det er jo en lang liste med alvorlig kriminalit­et. Kan du forstå, at folk taenker, at I er en kriminel organisati­on?

– Bandidos kan ikke tage ansvaret for hele lortet. Det er ikke sådan, at vi siger, når man melder sig ind i Bandidos, så skal du bare skide på grundloven. Men vi er en bred vifte af folk fra samfundet, vi har også nogle, der er kriminelle, siger han og fortsaette­r:

– Der har selvfølgel­ig vaeret nogle bump på vejen gennem de 25 år, og der har vaeret nogle konflikter, og det er vi ikke så meget for at snakke om, fordi vi har lagt det bag os.

– Burde I ikke gøre rent bord og sige, at hvis I er en lovlydig forening, hvor det handler om broderskab, så smider I folk ud, hvis de bliver dømt for kriminalit­et?

– Vi lever det frie liv. Vi lever et bikerliv. Vi skal ikke vaere herre over vores brødre. Det er ikke derfor, vi er her, siger Kent 'Kemo' Sørensen, der er talsmand i Bandidos og sidder ved siden af Kokken.

– Hvad man laver derudover, er folks eget ansvar, siger ’Kokken’.

 ??  ?? ’Kok’s straffeatt­est er blank.
Han fortaeller, at han fik sin seneste dom i
1997.
’Kok’s straffeatt­est er blank. Han fortaeller, at han fik sin seneste dom i 1997.
 ??  ?? Ekstra Bladet i går.
Ekstra Bladet i går.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark