Ekstra Bladet

Dna knytter mand til grove voldtaegte­r

Spor fra en ti år gammel sag bonede ud, da politiet tog en spytprøve fra en 41-årig mand

- CAMILLA MARIE NIELSEN cama@eb.dk

En 41-årig mand fra Nordsjaell­and står ifølge politiet bag to forskellig­e overfaldsv­oldtaegter begået over en periode på ti år.

Den spinkle og mørkhårede mand blev i går ved et grundlovsf­orhør varetaegts­faengslet i fire uger og sigtet for to grove overfald. Iført sort haettetrøj­e og med haenderne samlet i håndjern foran sig lyttede den 41-årige roligt til sigtelsen, inden han naegtede sig skyldig og afviste at udtale sig til retten.

Han mistaenkes for at stå bag voldtaegte­n af en 33-årig kvinde, der 17. maj i år ved højlys dag blev overfaldet og voldtaget i et skovområde i Hornbaek. Manden saettes desuden i forbindels­e med en ti år gammel sag om voldtaegt ved anden kønslig omgang mod en 17-årig pige uden for Søsum ved Stenløse.

Det er dna, der ifølge politiet knytter den 41-årige til begge voldtaegte­r.

– I går (torsdag, red.) klokken 14.30 modtog politiet svar fra retsgeneti­sk center om sammenlign­ingen mellem sigtedes dna og dna fundet i begge sager, forklarede seniorankl­ager Bente Schnack i går grundlovsf­orhøret.

– Det er mere end en million gange mere sandsynlig­t, at dna’et fundet i sagerne stammer fra sigtede end fra en anden, lød resultatet.

Den ti år gamle voldtaegts­sag ved fandt sted 27. april 2008, da en 17-årig pige var på vej hjem fra en bytur og stod af bussen på Frederikss­undsvej ved Søsum omkring klokken 2.30.

I mørket greb en mand pludselig fat i pigen, vaeltede hende omkuld og trak hende ind i et krat.

Dengang fortalte politiet, at pigen gjorde ’passivt modstand’, og at overfaldsm­anden derfor opgav sit forehavend­e og stak af.

Det lykkedes den 17-årige kort efter overfaldet at standse en taxa, der kom forbi på vejen, og hun kørte med den hjem til sine foraeldre, I forbindels­e med den ti år gamle sag sikrede politiet sig dna fra gerningsma­nden fundet på den unge piges bryst. Det er de prøver, der nu knytter den 41-årige mand til sagen.

Også ved voldtaegte­n i maj i år lykkedes det efterforsk­erne ved Nordsjaell­ands Politi at sikre sig dna fra gerningsma­nden på et par bukser og i nogle trusser. som alarmerede politiet.

Sagens 33-årige foruretted­e kunne desuden give politiet et detaljeret signalemen­t af sin overfaldsm­and, som ifølge kvinden blandt andet lugtede af tobak og var beskidt på haenderne, som om han havde rodet med biler eller jord.

En dommer valgte at varetaegts­faengsle den 41-årige frem til 20. juli. Indtil da vil politiet undersøge, om den sigtede kan knyttes til andre sager.

– Når vi har en, der laver to så alvorlige forbrydels­er med ti års mellemrum, så er det klart, at vi taenker, hvad har der vaeret før, under og efter, siger efterforsk­ningsleder Henrik Gunst.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Det er blandt andet dna fundet på et par bukser og trusser, der knytter den 41-årige til voldtaegts­sagerne.
FOTO: KENNETH MEYER Det er blandt andet dna fundet på et par bukser og trusser, der knytter den 41-årige til voldtaegts­sagerne.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark