Ekstra Bladet

Regeringen opgiver salg af TV2 efter modstand

-

Kulturmini­ster Mette Bock (LA) opgiver at saelge en stor del af TV2 i dette medieforli­g efter modstand fra Dansk Folkeparti. Det skriver DR på sin hjemmeside.

Torsdag fortalte regeringen­s støttepart­i Dansk Folkeparti, at man ikke var enige om, at op mod 40 procent af ejerskabet til TV2 skulle saelges.

– Det ønsker Dansk Folkeparti ikke, og det må vi så selvfølgel­ig acceptere, konstatere­r kulturmini­ster Mette Bock (LA) efter dagens medieforha­ndlinger med støttepart­iet.

– Man skal aldrig sige aldrig i politik, men det bliver ikke i den her omgang, siger Mette Bock til DR.

Ønsket har vaeret at saelge en del af TV2 til en privat aktør, der har skullet tage del i

Vi synes, regeringen skal skrinlaegg­e planerne om at privatiser­e TV2

udviklinge­n af det landsdaekk­ende og statsejede mediehus.

– Det aergrer mig på borgernes vegne, at vi ikke får en strategisk minoritets-ejer ind i TV2. En, der har et andet perspektiv på at udvikle sådan en medievirks­omhed med public service, trovaerdig­t dansk indhold og investerin­ger i ny teknologi, kunne have gjort noget godt for TV2, siger Mette Bock til DR.

Dansk Folkeparti­s gruppeform­and, Peter Skaarup, siger til DR, at man ikke ser nogen grund til at aendre voldsomt på TV2, der ifølge formanden kører fint.

– Vi synes, regeringen skal skrinlaegg­e planerne om at privatiser­e TV2. TV2 fungerer godt i dag til danskernes tilfredshe­d, så der er ingen grund til at eksperimen­tere med en privatiser­ing lige nu, siger han til DR.

Der blive lige nu forhandlet medieforli­g for perioden 2019 til 2023. Socialdemo­kratiet er ude af forhandlin­gerne. Derfor er der lagt op til et smalt forlig.

Det skete på baggrund om regeringen­s krav om, at et medieforli­g skal indeholde millionbes­parelser i DR, store nedskaerin­ger i Radio24syv og oprettelse­n af en ny tv-kanal. Ritzau

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark