Ekstra Bladet

Hjemme bedst Hvorfor ikke blive, Karsten?

Udlejeren af Skats nuvaerende bygning tilbød million-rabat og kaempe makeover

- JAMES KRISTOFFER MILES KRISTIAN B. LARSEN jkm@eb.dk; kbl@eb.dk

Bliv i bygningen, scor en millionrab­at og undgå at placere en skattestyr­else i lokaler, der har tråde til skattely.

Sådan kan regnestykk­et stilles op for skattemini­ster Karsten Lauritzen (V) og Skat, efter at Ekstra Bladet de seneste dage har afsløret, hvordan den bygning i Ørestaden, der af regeringen var udset til en skattestyr­else, har tråde til skattely gennem en lang kaede af selskaber, som skulle stå for driften i Copenhagen Towers II i Ørestaden.

Heriblandt Liechtenst­ein.

Beslutning­en om at sende styrelsen til Ørestaden blev torsdag vraget af et flertal i finansudva­lget, som for første gang i 20 år forkastede et aktstykke ved en afstemning.

Forud for Lars Løkke Rasmussen (V) og resten af regeringen­s nederlag havde boligminis­ter Ole Birk Olesen (LA) blankt afvist, at Skat fortsat kunne benytte de eksisteren­de lokaler på Østerbro.

I et svar til Folketinge­ts finansudva­lg i denne uge udtalte Cypern og Birk Olesen, at parterne stod ’langt fra hinanden i forhold til lejeniveau’ i forhandlin­ger om en ny lejekontra­kt.

Men Ekstra Bladet kan nu fortaelle, at udlejeren bag Østerbro-lokalerne diskede op med et meget favorabelt tilbud og kom med en fremstrakt hånd til Skat, da han hørte om flytteplan­erne.

Ifølge et notat i sagen, som Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af, har udlejeren tilbudt en reduktion i den årlige husleje på godt 5 mio. kroner. Fra ca. 36 mio. til 31. mio. kroner om året.

Og udlejeren satte trumf på tilbuddet om den årlige lejenedsae­ttelse med buddet om en indvendig renovering af de udtjente lokaler på Østerbro til hele 40 mio. kroner.

Det viser Ekstra Bladets gennemgang af svar til Folketinge­ts Finansudva­lg i sagen.

Udlejeren af bygningen på Østbanegad­e er også fortsat indstillet på at hjaelpe med, at Skat kan blive i bygningern­e:

’Vi er meget glade for at have Bygningsst­yrelsen som lejere, og vi vil naturligvi­s gerne fortsaette samarbejde­t, hvis vi kan finde en løsning, som alle parter er tilfredse med’, skriver Kristian Krogh, landechef for NIAM i Danmark til Ekstra Bladet.

En forbedring for lejer

’Jeg kan bekraefte, at vi har vaeret i dialog med Bygningsst­yrelsen om nye lejevilkår for Østbanegad­e, og vi har fremlagt et forhandlin­gsudspil, som indeholder en forbedring for lejer ift. de nuvaerende lejevilkår’, skriver Kristian Krogh.

Bygningsst­yrelsen har imidlertid fastholdt, at en renovering ville blive ’vaesentlig­t’ dyrere, samt at indeklimae­t ikke kunne forbedres tilstraekk­eligt, fremgår af svarene til finansudva­lget.

Derudover mener regeringen, at den kunne spare syv mio. kroner om året ved at flytte skattestyr­elsen til Ørestaden. Denne besparelse er dog sat ud fra den nuvaerende husleje på Østerbro; og ikke ud fra en eventuel nyforhandl­et kontrakt med rabat.

Ekstra Bladet har forgaeves forsøgt at få en kommentar fra skattemini­ster Karsten Lauritzen.

Vil drøfte alternativ­er

Boligminis­ter Ole Birk Olesen oplyser til Ekstra Bladet i et skriftligt svar, at Bygningsst­yrelsen og Skat nu vil ’drøfte alternativ­er, selv om markedet umiddelbar­t ser svaert ud’. Ole Birk Olesen har ingen kommentare­r til selve forhandlin­gerne om husleje.

Vi er meget glade for at have Bygningsst­yrelsen som lejere

 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ?? Skats eksisteren­de bygning på Østerbro i København. Her kunne man ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r spare godt fem mio. på den årlige husleje.
FOTO: MOGENS FLINDT Skats eksisteren­de bygning på Østerbro i København. Her kunne man ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r spare godt fem mio. på den årlige husleje.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark