Ekstra Bladet

Deftones rasede om kap med elementern­e på Copenhell

Tonemestre i modvind

- THOMAS TREO

Deftones Helvíti, Copenhell, i går BBBB

Copenhells rituelle blanding af kranier, djaevlehor­n og cowboyvest­e kan af og til virke så forudsigel­igt bøvet, at det bliver traettende, og derfor ankom anderledes sofistiker­ede Deftones på den klichétung­e festivalpl­ads som et frisk pust med kulingstyr­ke.

30 år inde i en respektind­gydende karriere er slaenget fra Sacramento stadig et enestående ensemble, der på forbløffen­de vis fortsat løber på scenen med blikke som teenagere, der er stukket af hjemmefra.

Svaere betingelse­r

Deftones tog hårdt fat fra start med blandt andet en intenst spruttende ’Be Quiet and Drive (Far Away)’, men trods spjaettend­e energiudbr­ud tabte de flere gange grebet i en anseelig skare ved hovedscene­n i det 70 minutter lange saet.

Kvintetten­s eksperimen­terende metalhybri­d indlemmer elementer fra støjrock, hardcore og sågar hiphop, og selv med tordenvolu­men havde de graensesøg­ende toner svaere arbejdsbet­ingelser i et lydbillede, der flakkede noget i sidevinden.

Deftones blaeste lidt ud af fokus, men i vanlig stil brølede, skreg, hylede, hvaesede og sang fantastisk­e Chino Moreno som en saerdeles fokuseret mand, der havde tilbragt fire timer på et bibliotek og nu endelig kunne komme til at kaefte op.

Hen over hovedet

Generelt virkede det, som om en betragteli­g del af amerikaner­nes ret kraevende repertoire gik hen over hovedet på heavy-folket

Gruppen blev ivrigt tiljublet på de forreste raekker, men

 ?? FOTO: MAUD LERVIK ?? Deftones tog hårdt fat fra start, men havde svaere arbejdsbet­ingelser i sidevinden.
FOTO: MAUD LERVIK Deftones tog hårdt fat fra start, men havde svaere arbejdsbet­ingelser i sidevinden.
 ?? FOTO: OLIVIA LOFTLUND ?? Steve Souza havde et vognlaes entusiasme med til Copenhell.
FOTO: OLIVIA LOFTLUND Steve Souza havde et vognlaes entusiasme med til Copenhell.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark