Ekstra Bladet

HOLD KAEFT HVOR VI BROKKER OS

Men det må Åge Hareide acceptere, selvom han har svaert ved det

-

galt i Danmark, Dybbøl Mølle ’DER ER NOGET maler helt ad helved’ til.’

John Mogensen-feberen ruller fortsat for paen decibel-styrke – og der går en dyb stikning fra folke-croonerens samfundskr­itik og ønske om forbedring­er til behandling­en af det danske landshold.

Faktum: Danmark står med fire point efter to kampe og skal blot bruge et point – måske nul – for at nå en 1/8-finale. Noget vi har ventet på siden 2002.

fantastisk og en udregning, vi havde DET ER JO takket JA TAK til inden VM. Uden betaenknin­gstid.

Men naeh nej – hold kaeft, hvor vi brokker os!

Og ja, jeg gør det selv, de sociale medier skummer, og folkedybet er i det hele taget ikke specielt imponeret af Åge Hareides landshold.

Hvorfor? Tja, uden at gå i folke-psykologis­k diagnose, så handler det i bund og grund om, at vi gerne vil se god fodbold. Resultater først, o.k., men helst på en måde, hvor vi kan skyde brystet frem og lige flashe, HVOR laekkert vi udraderede modstander­en.

arven fra 1984 og 1986, hvor vi MÅSKE ER DET henrykkede en hel verden med frydefuld fodbold, der altid vil stå som en usynlig målestok for efterfølge­nde danske landshold.

1992-holdet er selvfølgel­ig en undtagelse. Fodbolden var bestemt ikke samba-style, men når man rammer både EM-semi- og finale lige i røven, så er der naturligvi­s fokus på succesen. 1998-holdet i Frankrig blev også kritiseret efter de to første kampe, men fandt så kampformen og henrykkede ved det VM.

rimeligt, at vi behandler landsholde­t SÅ ER DET så hårdhaende­t, når nu Danmark står i så gylden en situation?

Ja, selvfølgel­ig. Debatter, diskuter, kritiser – og ros. Det er fodboldens livsnerve, linen ud til dem, der rent faktisk betaler løjerne, nemlig fansene – og så kan man grine ad, at vi åbenbart stadig betragter os som Nordens brasiliane­re.

Fint nok, men det er da grundlaegg­ende fedt, at vi er et kritisk fodboldpub­likum, der ikke lader os spise af med hvad som helst.

Lige netop den del har Åge Hareide umådeligt svaert ved at forstå, og det nytter ganske enkelt ikke, at han bliver fornaermet over den hårde medfart. Det er ikke bare hans landshold, men hele Danmarks.

’DET VAR ALDRIG

sket i Norge’, sagde lands- traeneren, da landsholde­t vendte tilbage Anapa.

Nej! Der hopper man på skiene, klapper i lufferne og bukker dybt over hvad som helst, der blot smager en smule af norsk succes. Måske derfor norsk fodbold er efterladt på den skandinavi­ske perron.

Selvfølgel­ig skal man have med i ligningen, at store hold som Argentina, Tyskland og måske Brasilien trods sejren over Costa Rica også hakker afsted som en slidt Ladamotor, så naturligvi­s er VM-kampe en svaer omgang i kraevende omgivelser. til

selv vaeret skuffet over det ÅGE HAREIDE HAR tekniske niveau og de mange boldtab i den offensive del af spillet – og som jeg laeser kritikken rundt omkring, så er det lige netop det, som danskerne harcelerer over.

At der på den offensive del af banen bliver fjumret for meget rundt og ikke skabt saerlig meget. Altså at det hverken er effektivt eller sevaerdigt – også får man altså ikke dansken med på en omgang fodboldfeb­er.

Så slap lige af, Åge!

Du slipper nemlig ikke for diskussion­er, kritikken – og forhåbentl­ig den uforbehold­ne ros, når tingene går den rigtige vej.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark