Ekstra Bladet

Åges mange hoved brud Brud

– Vi er heller ikke tilfredse med spillet, men jeg forstår ikke, hvorfor pressen fokuserer så meget på negativite­t, siger Åge Hareide

-

ANAPA (Ekstra Bladet): Åge Hareide ’slås’ ikke kun med at finde rytmen i det danske positionss­pil på modstander­ens banehalvde­l.

Landstraen­eren er også i verbalt slagsmål med den danske presse, fordi han ikke forstår nødvendigh­eden af en kritisk dansk presse, når Danmark nu står med fire point efter to kampe og i øvrigt selv kan afgøre, om VM fortsaette­r efter tirsdagens opgør mod Frankrig, eller danskerne rejser hjem for tredje gang i traek efter det indledende gruppespil ved en slutrunde.

Åge Hareide stod med korslagte arme – lidt i forsvarspo­sition – da han mødte det danske pressekorp­s ’hjemme’ i Anapa dagen efter 1-1-opgøret mod Australien i en skuffende kamp, hvor Danmark slet ikke ramte det offensive niveau.

Hvorfor er I så kritiske?

Efter 2200 kilometers flyvetur ’hjem’ til basen i Anapa fra Samara begriber landstraen­eren ikke, hvorfor de danske medier er staerkt kritiske over for landsholde­t i en tid, hvor Danmark står med halvandet ben i 1/8-finalen efter fire point i de to første gruppekamp­e.

– Der er definitivt stor forskel på den måde, danskere og nordmaend opfatter tingene på. Jeg har diskuteret det med Jon Dahl, der har vaeret med ved flere slutrunder.

– Jeg kan ikke forstå det: Danskerne er et hyggeligt og venligt folkeslag. Men hvorfor er pressen så kritisk, når landsholde­t gør det så godt. Vi står med fire point, spørger Åge Hareide og uddyber:

– Jeg har ikke noget imod jer (pressen, red.) som personer. Men jeg har noget imod den måde, landsholde­t bliver fremstille­t på. Landsholde­t repraesent­erer Danmark og har skaffet fire point i to VMkampe. Vi kan jo selv afgøre, om vi skal videre.

– Den negative fremstilli­ng fra pressen klarer jeg ikke. Det gør spillerne heller ikke, pointerer Åge Hareide, der, som det fremgår, har flere udfordring­er at slås med før den sidste gruppekamp tirsdag mod Frankrig i Moskva.

Upraecise i pasningssp­illet

Landstraen­eren er dog enig i, at det danske pasningssp­il hidtil ikke har vaeret saerlig godt under VM.

– Vi er også kritiske i forhold til, hvad vi ser. Vi vil gerne have laengere angreb. En meget bedre boldomgang.

– Men det, der bekymrer

Den negative fremstilli­ng fra pressen klarer jeg ikke

mig mest, er, at vi har vaeret for upraecise i pasningssp­illet på den sidste tredjedel af banen, siger Åge Hareide, der dog skynder sig at fremhaeve, at man trods alt også skal taenke på, at Danmark står med 17 kampe uden nederlag.

Martin Braithwait­e, der er i spil til en startplads mod Frankrig, lukker øjnene for kritikken udefra.

– Jeg er fuldstaend­ig ligeglad med, hvad folk synes. Det handler om at lave resultater, og det har vi gjort. Folk må skrive, hvad de vil, siger Martin Braithwait­e og uddyber:

– Folk må selv bestemme, hvad de synes om spillet. Om vi kunne have gjort det bedre? Det kunne vi godt, men det er virkelig svaere kampe, der bliver spillet ved VM, så det positive er, at vi kan gøre det bedre. Men vi står altså med fire point og kan selv afgøre tingene. Vi har gode kort på hånden, pointerer Bordeaux-lejesvende­n.

Har fået resultater­ne

– Det er resultater­ne, der taeller. Peru har spillet godt i begge kampe, men hvad vil man helst, spille godt og tabe eller ikke spille så godt og få resultater­ne. Det har vi fået indtil nu.

– Det handler om at gå videre, og hvis det gode spil kommer sammen med resultater­ne, så ser det godt ud.

 ??  ?? Hvorfor – Jeg kan ikke forstå det: Danskerne er et hyggeligt og venligt folkeslag. Men hvorfor er pressen så kritisk, når landsholde­t gør det så godt? Vi står med fire point, siger Åge Hareide yderst til højre.
Hvorfor – Jeg kan ikke forstå det: Danskerne er et hyggeligt og venligt folkeslag. Men hvorfor er pressen så kritisk, når landsholde­t gør det så godt? Vi står med fire point, siger Åge Hareide yderst til højre.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark