Ekstra Bladet

HAREIDES STØRSTE UDFORDRING­ER

1

-

Hvem skal erstatte Yussuf Poulsen

Yussuf Poulsen har karantaene mod Frankrig efter to advarsler. Derfor skal landstraen­eren finde en ny mand til højrekante­n. To mand er reelt i spil til pladsen: Formstaerk­e Martin Braithwait­e eller store, staerke Andreas Cornelius, der også spillede positionen i 4-0-triumfen sidste efterår mod Polen.

Det gør Hareide: Han vaelger Andreas Cornelius til pladsen, fordi det virkede mod Polen sidste efterår.

En venstrekan­t uden venstreben­et gennembrud­skraft Australien havde laest Danmark i venstresid­en. Med Jens Stryger Larsen og Pione Sisto stillede vi op uden en venstreben­et spiller, der kunne slå naturlige indlaeg til Nicolai Jørgensen. Samtidig foregik mange australske gennembrud netop fra den danske venstresid­e, fordi australier­ne havde laest, at Pione Sisto slet ikke har sine styrker i defensiven. Derfor fik Jens Stryger Larsen svaere arbejdsbet­ingelser, når australier­ne angreb i hans side. Venstreben­ede Jonas Knudsen, der er staerkeste defensivt, er i truppen, ligesom Martin Braithwait­e er et staerkt alternativ offensivt.

Det gør Hareide: Han fastholder Jens Stryger Larsen som back, mens Martin Braithwait­e får chancen på venstrekan­ten.

De mange tekniske fejl på modstander­ens banehalvde­l

Danmark har ikke evnet at holde fast i bolden saerlig laenge på den sidste tredjedel af banen. Specielt sled ellers pasningssi­kre Christian Eriksen med at finde holdkammer­aterne på Australien­s banehalvde­l. Alt for meget blev smidt vaek, og det betød lange og opslidende tilbageløb, når målet sidenhen skulle forsvares.

Det gør Hareide: Han laver lidt taktiske justeringe­r på midtbanens besaetning – Lasse Schöne, Thomas Delaney og Christian Eriksen – i håbet om at optimere tingene. Det betyder formentlig en lidt mere defensiv rolle til Delaney, når Frankrig har bolden, og et forsøg på at bringe Eriksen i en mere central position.

Hullet skal lukkes på den defensive midtbane Med William Kvist ude med skade havde Danmark problemer med at kontroller­e området foran forsvaret mod Australien. Lasse Schöne havde det svaert og kom tit ud af position. Alternativ­erne til ham er rutinerede Michael Krohn-Dehli eller uprøvede Lukas Lerager.

Det gør Hareide: Han stoler på Lasse Schöne og giver ham endnu en chance. De andre løsninger er uprøvede, og det er konservati­ve Hareide slet ikke til.

Eriksen skal finde sin rolle

Ét mål og én assist er vel okay for Danmarks største stjerne ved VM. Laeg dertil, at han har vaeret involveret i 14 af Danmarks 20 seneste mål. Men vi forventer mere fra kreatørens side. Han har endnu ikke ramt topniveaue­t under VM-slutrunden. For mange tekniske fejl og for lidt er han blevet sat i scene på modstander­ens banehalvde­l.

Det gør Hareide: Han har siden sin tiltraedel­se haft succes med at optimere tingene omkring Eriksen. Derfor vil han sørge for, at kreatøren i endnu højere grad har front mod målet og bliver sat i scene i mellemrumm­et mellem modstander­ens midtbane og forsvar.

Staedighed­en

Åge Hareide er en meget konservati­v traener. Han er på mange måder også svaert ved at aendre meget i forhold til sine oprindelig­e idéer. Når du er kommet ind i varmen på Åge Hareides mandskab, har du meget lang snor, naesten uanset hvordan du praesterer. Det er Pione Sisto de seneste uger det bedste eksempel på. Til gengaeld er det frustreren­de at vaere ude i kulden. Det gør Hareide: Han er tvunget til at skifte højrekante­n, hvor Andreas Cornelius presser sig på, eftersom Yussuf Poulsen har karantaene. Mod Frankrig skifter han også venstrekan­ten, hvor Braitwaite ligner valget. 1-0 2-0

 ??  ?? Andreas Cornelius kan få chancen mod Frankrig.
Andreas Cornelius kan få chancen mod Frankrig.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark