Ekstra Bladet

DESCHAMPS SKIFTER UD

SKIFTEDAG: Frankrig er videre, og efter alt at dømme er der nye folk på på adskillige pladser mod Danmark

-

JEKATERINB­URG (Ekstra Bladet): Den gode eller den dårlige nyhed først?

Okay, vi ifører os klaphatten og begynder med den gode: Det franske hold er bedre på papiret, end det er på banen. Den dårlige: De vinder alligevel.

Det begynder så småt at dufte af sommer i Frankrig, som sportsavis­en L’Équipe skrev efter 1-0-sejren over Peru i Jekaterinb­urg.

Første del af den franske VM-plan er allerede nu lykkedes med kvalifikat­ionen til 1/8-finalen. Et drømmescen­arie for franskmaen­dene, der med uafgjort mod Danmark er sikre på at gå videre som som nummer et.

At vinde gruppen betyder noget. Det sagde både N’Golo Kanté og Hugo Lloris, da Ekstra Bladet talte med dem efter opgøret i Jekaterinb­urg.

Og landstraen­er Didier Deschamps var heller ikke indstillet på at spekulere i, om det kunne betale sig at blive nummer to for at få en lettere 1/8-finale.

– Der er to resultater, som giver os førsteplad­sen: uafgjort og sejr. Men vi spiller for at vinde. Vi vil slutte som etter i gruppen.

– Jeg vil aldrig begynde at sige, at ’hvis vi bliver nummer to, kan vi møde den og den’. Jeg tror ikke på alt det der. Vi spiller for at få førsteplad­sen, og så må vi se, hvem vi møder, sagde Didier Deschamps og glaedede sig over, at det franske kollektiv fungerede vaesentlig­t bedre mod Peru end i første kamp mod Australien.

Mere solidt end smukt

Der er bestemt fremgang at spore hos ’Les Bleus’, men det er mere solidt end smukt. Mere håndvaerk end kunst.

Den kritik har landstraen­er Didier Deschamps hørt før, men han er helt tydeligt ikke kommet til Rusland for at underholde, men for at få den pokal med hjem til Paris, som han selv løftede som anfører for Frankrig i 1998.

– Hvis I ønsker, at vi skal vinde 5-0 over alle, så er det nok bedre ikke at komme til VM, lød det syrligt fra Deschamps efter den hårdt tilkaemped­e 1-0-sejr over Peru.

Nu venter så Danmark i Moskva, men spørgsmåle­t er, hvilket fransk mandskab Åge Hareide skal forberede sig på.

Historien siger, at Deschamps kommer til at skifte ud på flere pladser. Både ved VM i 2014 og EM på hjemmebane for to år siden var hans hold videre til 1/8-finalen efter to kampe, og det betød store udskiftnin­ger.

Seks spillere blev skiftet i 2014, fem i 2016.

Kampen mod Danmark er en mulighed for Deschamps at give traette og småskadede spillere et hvil og samtidig få givet reserverne minutter i benene. L’Équipe forventer mellem fem og seks aendringer mod Danmark.

Samuel Umtiti humpede igennem mixed zone med et traelår og kan blive erstattet af enten Rami eller Kimpembe.

På backerne kan det blive til spilletid til Mendy og Sidibé fra start, og på midtbanen håber Nzonzi og Tolisso på en plads.

Helt fremme har har kantspille­rne Lemar og Thauvin fortsat ikke fået minutter ved VM, men kan forvente at spille en rolle mod Danmark.

Didier Deschamps er forkaelet med muligheder, og uanset hvordan han blander sine kort, vil han stille med et hold, der på papiret er danskerne overlegne.

Vi slutter dog, som vi startede. Med en god nyhed. Både ved VM 2014 mod Ecuador og EM 2016 mod Schweiz spillede Frankrig 0-0 i sidste kamp og forsvarede førsteplad­sen.

Vi lever med en gentagelse i Moskva. For mange boldtab

Isaer i 2. halvleg af kampen mod Peru havde Frankrig svaert ved at holde fast i bolden og få spillet til at flyde. Der var en del uprovokere­de boldtab, og det gav sydamerika­nerne et klart spiloverta­g, som de dog ikke udnyttede.

Vi spiller for at vinde. Vi vil slutte som etter i gruppen

Anonyme Griezmann

Atlético Madrid-stjernen gik ind til slutrunden som et godt bud på en VM-topscorer, men har ikke vaeret i god form og har kun scoret på et straffespa­rk. Mod Peru var Griezmann igen ganske anonym og blev overstråle­t af Olivier Giroud.

Gisle Thorsen

Venstrekan­ten

Deschamps brugte Blaise Matuidi på venstrekan­ten mod Peru, men Juventus-manden havde en frygtelig kamp. Han kom ikke frem til noget som helst, så en anden løsning bliver formentlig forsøgt mod Danmark. Thomas Lemar måske?

 ?? FOTO: AP ?? – Hvis I ønsker, at vi skal vinde 5-0 over alle, så er det nok bedre ikke at komme til VM, siger den franske landstraen­er.
FOTO: AP – Hvis I ønsker, at vi skal vinde 5-0 over alle, så er det nok bedre ikke at komme til VM, siger den franske landstraen­er.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark