Ekstra Bladet

GODT NYT TIL MESSI!

LIVLINE TIL ARGENTINA: Island blev overløbet af Nigerias Musa

- JOHNNY W. KOKBORG jwk@eb.dk

1-0 Ahmed Musa (49), 2-0 Ahmed Musa (75) ------------------------------ Sidste runde af Gruppe D kommer til at blive en vaskeaegte VM-gyser. Det står klart efter Nigerias sejr over Island. Det er et resultat, som Lionel Messi og Argentina kan slikke sig om munden over.

For selvom de argentinsk­e stjerner blev ydmyget af Kroatien med 0-3 torsdag, så har de stadig alle muligheder for at gå videre fra gruppespil­let.

Argentiner­ne skulle håbe på, at Island helst ikke vandt over Nigeria, men det virkede som en håbløs mission til at starte med.

Nigeria formåede ikke at få et eneste skud af sted mod mål i første halvleg, og det var islaending­ene, der havde mest succes med at komme til et par muligheder.

Det billede vendte dog helt på hovedet efter pausen.

Efter blot fire minutter formåede Nigerias Ahmed Musa at tage bolden ned og fyre bolden af sted med højre benet i én og samme bevaegelse. Helt uden chance for Randers-keeperen Hannes Halldorsso­n i det islandske mål.

Desvaerre for Island ramte Musas støvle ikke kun bolden. Den defensive krumtap Ragnar Sigurdsson blev ramt i hovedet af Musas fod, og det medførte en kraftig blødning fra islaending­ens hoved. Han prøvede at spille videre, men han måtte lade sig udskifte et kvarter senere.

Med et kvarter igen tryllede Ahmed Musa nok engang, da han scorede til 2-0 til Nigeria og lukkede kampen. Gylfi Sigurdsson havde chancen for at reducere på et VAR-dømt straffespa­rk, men han tyrede bolden et godt stykke ud af stadion i retning af vulkanen Hekla.

Alt kan ske

I sidste runde møder Island Kroatien, mens Argentina skal op imod Nigeria. Alle hold kan gå videre, for Island har stadig en lille mulighed, hvis resultater­ne flasker sig. Men det ser svaert ud. For det kraever en sejr over Kroatien, mens Argentina skal vinde over Nigeria – og allerhelst ikke for stort.

??  ??
 ?? FOTO: AP ?? Flyvende Ahmed Musa slukkede den islandske gejser med to mål for Nigeria.