Ekstra Bladet

Så laenge helbredet holder

-

– Det er, fordi der er brug for murersvend­e.

Svend Jensen er på vej mod de 69 år, men han har ingen umiddelbar­e planer om at holde op med at arbejde.

I øjeblikket arbejder han i et murersjak på Teglholmen i Københavns Sydhavn, og han er faktisk ikke den eneste i sjakket på et dusin mand, der har passeret folkepensi­onsalderen. De er faktisk hele tre.

– Jeg har taenkt på at stoppe, lige siden jeg blev 62 år. Men helbredet klarer det indtil videre uden nogen skavanker.

Svend Jensen har gennem årene betalt til efterlønso­rdningen, og allerede for tre år siden haevede han sin skattefri bonus på små 120.000 kr., der gives, hvis man fortsaette­r med at arbejde i stedet for at gå på efterløn.

Men det fik ham ikke stoppe.

– Jeg kan godt lide arbejdet, og det er de samme kollegaer, jeg har gået sammen med igennem mange år, og vi har det godt sammen. til at

fortaeller, at han har vaeret murer, lige siden han var 15 år, og at han da heller ikke har vaeret helt upåvirket fysisk af det hårde arbejde.

– Jeg har da haft noget med ryggen. Men ikke vaerre, end at jeg kunne få det vaek igen.

– Vi har jo nogle sundhedsor­dninger, hvor vi kan komme og få noget massage. Og vi kan gå til kiroprakti­kere og den slags. Det har jeg vaeret i to omgange, bl.a. fordi jeg fik et knaek i ryggen.

– Hvor laenge bliver du ved? – Jeg ved det ikke, Jeg plejer at sige til dem: Hvad er klokken, ha ha?

– Nej, så laenge helbredet holder, og jeg er glad for det. Og det er nogle rimelige arbejdsgiv­ere, vi arbejder for, som er fornuftige. Så bliver jeg ved.

 ?? FOTO: OLIVIA LOFTLUND ?? Svend Jensen på 68 år har arbejdet som murer, siden han var 15 år. Og det har han sådan set taenkt sig at blive ved med. SVEND JENSEN
FOTO: OLIVIA LOFTLUND Svend Jensen på 68 år har arbejdet som murer, siden han var 15 år. Og det har han sådan set taenkt sig at blive ved med. SVEND JENSEN
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark