Ekstra Bladet

Gammeldags mentalitet i bankerne

-

En af de brancher, hvor der er blevet faerre aeldre, er bankerne.

Fra 2008 til 2016 er antallet af ansatte over 65 år faldet fra 492 til 442, så den aldersgrup­pe nu blot udgør 1,2 procent af de ansatte.

Steen Lund Olsen, naestforma­nd i de bankansatt­es fagforenin­g, Finansforb­undet, ser to forklaring­er.

– Det ene er, at sektoren jo generelt er droslet ned lige siden 1990’erne. Her har fagforenin­gerne jo forhandlet fratraedel­sespakker, som man har kunnet søge, uanset om man ville gå på pension, eller man ville prøve noget helt andet. Det har mange benyttet sig af.

MEN DET ER OGSÅ

en branche, hvor det er svaert at traede et skridt tilbage.

– Det kan vaere fra en chefpositi­on, eller hvis nogen kommer og siger, at nu vil jeg gerne bare arbejde fire dage om ugen. Det er man ikke god til.

– Så er der bare sådan en gammeldags mentalitet, der gør, at det sjaeldent bliver til noget, selv om muligheden faktisk fremgår af vores overenskom­st. Så vil man hellere lave en fratraedel­sesaftale, og så forsvinder folk jo fra sektoren, siger Steen Lund Olsen.

Han ser dog en tendens til, at antallet af aeldre medarbejde­re er stigende, fordi bankerne efter finanskris­en i stigende grad mangler arbejdskra­ft.

– Det betyder også, at de aeldre medarbejde­re bliver haengende. Men det er klart, at når man har neddroslet arbejdssty­rken siden 90’erne, så er der ikke mange tilbage over 60 år.

 ??  ??
 ?? FOTO: OLIVIA LOFTLUND ?? Børge Balle på 87 år er en af de knap 130.000 danskere, der er fortsat med at arbejde, efter han fyldte 65 år.
FOTO: OLIVIA LOFTLUND Børge Balle på 87 år er en af de knap 130.000 danskere, der er fortsat med at arbejde, efter han fyldte 65 år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark