Ekstra Bladet

MERE ATTRAKTIVT AT UDSKYDE FOLKEPENSI­ONEN

-

Arbejder du ud over folkepensi­onsalderen, vanker der en økonomisk bonus. Og her fra den 1. juli betyder nye regler, at du kan få dine penge udbetalt både hurtigere og mere fleksibelt.

– Vi kan heldigvis se, at stadig flere seniorer udskyder pensionsal­deren, men vi skal fra politisk side gøre alt, hvad vi kan for at fastholde den positive udvikling.

– Derfor er jeg rigtig glad for, at vi med udsigten til en hurtig udbetaling af opsat pension gør det endnu mere attraktivt at blive lidt laengere på arbejdsmar­kedet, siger beskaeftig­elsesminis­ter Troels Lund Poulsen.

De nye regler betyder, at udsat pension fra 1. juli kan udbetales hurtigere. Pensionist­er kan eksempelvi­s vaelge at få udbetalt et engangstil­laeg plus et højere månedligt tillaeg i ti år. I modsaetnin­g til i dag, hvor det kun er muligt at få udbetalt opsat pension som et livsvarigt månedligt tillaeg.

Det vil eksempelvi­s betyde, at en enlig person med ret til fuld folkepensi­on, der udskyder sin pension i to år, kan få udbetalt en engangssum på 149.700 kr. samt et månedligt tillaeg gennem ti år, som årligt udgør 17.600 kr.

Med den nuvaerende ordning kan den enkelte kun vaelge at få et månedligt livsvarigt tillaeg, som udgør 17.400 kr. om året.

– I løbet af de naeste 20 år vil aldersgrup­pen over 70 år vokse med cirka 50 procent. Det er derfor helt afgørende, at flere danskere vaelger at blive et par år ekstra på arbejdsmar­kedet, siger Troels Lund Poulsen.

FREMOVER KAN PENSIONIST­ER SELV VAELGE MELLEM ...

Et højere månedligt tillaeg og pensionsti­llaeg.

Et engangstil­laeg for det opsatte grundbeløb + et højere månedligt tillaeg i ti år til pensionsti­llaeg.

Livsvarigt månedligt tillaeg pensionsti­llaeg.

Det udbetalte engangstil­laeg for det opsatte grundbeløb vil ikke indgå i beregning af topskat. i ti år til grundbeløb til grundbeløb og

 ?? FOTO: OLIVIA LOFTLUND ?? Arbejder du ud over folkepensi­onsalderen, vanker der en økonomisk bonus.
FOTO: OLIVIA LOFTLUND Arbejder du ud over folkepensi­onsalderen, vanker der en økonomisk bonus.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark