Ekstra Bladet

Arriva: Hver fjerde chauffør er over 60

-

Når du står på bussen, er der en stor sandsynlig­hed for, at det er en aeldre medborger, der sidder bag rattet.

Det kan de tale med om i Arriva, hvor ikke mindre end hver fjerde chauffør er over 60 år gammel.

– Hvis de vaelger at gå på pension på samme tid, så ville vi ikke have nok til at køre vores busser, siger Sigrid Vejergang Jensen, PR & Communicat­ions Officer i Arriva.

Så det gør de alt for at undgå.

– Vi arbejder målrettet på at rekruttere bredt, eksempelvi­s blandt seniorer. Både for at sikre os kvalificer­et arbejdskra­ft, men også for at løfte det sociale ansvar, vi mener, vi har som en større virksomhed i Danmark, siger hun.

MEN DET HANDLER

ikke kun om at rekruttere. Det gaelder mindst lige så meget om at holde på dem, der er.

– Seniorerne er i denne sammenhaen­g en utrolig vigtig målgruppe, fordi de både er loyale, stabile og dygtige medarbejde­re, som vi gør os umage for at holde på.

For at fastholde de aeldre medarbejde­re har Arriva indført en raekke seniorordn­inger, hvor aeldre medarbejde­re kan gå ned i arbejdstid og løn, men stadig få indbetalt 100 procent i pension og bevare 25 dage med betalt ferie.

– 18 procent af vores medarbejde­re og 24 procent af chauffører­ne er over 60 år, og med den faldende ledighed stiller det i stigende grad krav til at skabe nogle rammer, der gør det attraktivt for seniorerne at blive i jobbet, siger Sigrid Vejergang Jensen.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark