Ekstra Bladet

Maend kan godt

-

Lad mig sige det ligeud: Jeg er vild med løse kvinder, sluts, tøjter, og hvad man ellers kan finde af nedladende og forkerte ord for at beskrive den helt saerlige slags kvinder, der ved, hvad de vil, og ikke er bange for at stå ved det. Hold fast, for her kommer den, en hyldest til sluts!

Man kan beskylde kristendom­men for rigtigt meget, men skylden og skammen omkring sex er nok en af de vaesentlig­ste ting, vi stadig kaemper med. For hvad er det, der er så forfaerdel­igt farligt ved sex? Alle kan få en masse ud af det, kvinder endda ofte langt mere end maend – alligevel er det isaer kvinder, der er underlagt fordommene om, at et aktivt, udadvendt sexliv betyder, at der var noget galt i din barndom.

Man lavede en undersøgel­se på et amerikansk universite­t, hvor smukke unge maend og kvinder gik rundt og tilbød sex til det modsatte køn. Langt flere maend end kvinder sagde ja tak med det samme. For selvom kvinder ikke har mindre lyst til sex end maend, så er vi opdraget med idéen om, at maend er seje, når de har mange partnere, mens kvinder er billige, ludere, nymfomaner, tøjter. Vi har ikke et godt moderne danske ord for det, så lad os bruge det amerikansk­e ’sluts’.

INDEN FOR DET

amerikansk­e scorekunst­ner-miljø arbejder man med et begreb, når man skal forføre kvinder, der hedder ’anti-slut-defense-system’. Det traeder i kraft, når kvinder standser sig selv i at følge deres seksualite­t af frygt for at blive opfattet som sluts. Det er tanken, at det er en af

NÅR MAN SOM

mand oplever, hvor staerk en oplevelse sex kan vaere for kvinder, så undrer det os utroligt meget, at der ikke er flere kvinder, der bruger tid på at dyrke deres seksualite­t og laere den at kende. Men dels er der ikke så megen plads til kvindens seksualite­t i den moderne kvinde-identitet, hvor hun er fitness-traenende mor, karrierekv­inde, kone og partner, og hvor sex mere fungerer som et look, hun tager på. Og dels virker det, som om kvinder er deres egne vaerste fjender i forhold til deres seksualite­t. Ligestilli­ngen er slet ikke slået igennem for kvinders seksualite­t, hvor skam og skyld stadig dominerer, og hvor der er en saer forventnin­g om, at sex er noget, der kommer udefra – hvis den da kommer.

 ?? FOTO: COLOURBOX.COM ?? Kvinder tror, at de skal vaere aerbødige og styre deres sexlyst. Sandheden er, at maend elsker kvinder, der kender og tør vise, at de har lyst til sex.
FOTO: COLOURBOX.COM Kvinder tror, at de skal vaere aerbødige og styre deres sexlyst. Sandheden er, at maend elsker kvinder, der kender og tør vise, at de har lyst til sex.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark