Ekstra Bladet

Min bedste ven er DF’er

-

Gert Pedersen er jyde, pensionist og tidligere chauffør, maskinføre­r og bager. Altså en typisk DF’er.

– Uha, nej, så ville jeg hellere have, at min mor havde kvalt mig ved fødslen.

– Men hvorfor er du ikke DF’er?

– Jeg tror, at det har noget med opdragelse at gøre. Jeg kommer fra en arbejderfa­milie, hvor min far arbejdede i en grusgrav med en skovl, men om vinteren, hvor jorden var frossen, var han daglejer på gårdene. Her var det dog svaert for ham at blive accepteret af bønderne, der typisk var Venstre-maend, fordi han havde en rød bog – altså var i fagforenin­g.

De oplevelser har gjort, at Gert Pedersen mener, at alle mennesker skal have en chance – uanset farve, religion eller politisk overbevisn­ing.

– Og min aeldste og bedste ven har stillet op kommunalpo­litik for DF sammen med sin kone. Så vi har haft mange drøje diskussion­er. Jeg siger bare til dem, at jeg synes, at DF’ere også skal integreres. Så bliver han sur, griner Gert Pedersen, der samtidig understreg­er, at han skam mener det alvorligt. Integratio­n går begge veje.

– Vi danskere skal ikke aendre vores liv overhovede­t, men vi skal prøve at forstå folk, der kommer fra en anden kultur. Der er en tendens til, at der er en hel masse galt, hvis folk har en mørk farve.

– Folk har forudfatte­de meninger, der ikke er underbygge­t af saglighed – og det samme gaelder vores politikere. i

 ?? FOTO: ANITA GRAVERSEN ?? Samarbejde er vejen frem, hvis integratio­nen skal lykkes i Danmark, mener Gert Pedersen, der er frivillig i 12-14 timer om ugen.
FOTO: ANITA GRAVERSEN Samarbejde er vejen frem, hvis integratio­nen skal lykkes i Danmark, mener Gert Pedersen, der er frivillig i 12-14 timer om ugen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark