Ekstra Bladet

Er du danmarksme­ster?

Test dig selv, og se, om du ved mere end din nabo, aegtefaell­e eller kollega

-

1 FILM OG TV Filmen er fra 2014, instrueret af Niels Arden Oplev, baseret på en roman af Morten Kirkskov, udspiller sig i Søndre Omme i 1976 og har bl.a. Anders W. Berthelsen og Sidse Babett Knudsen på rolleliste­n. Hvad hedder den?

E A ’Haekkeløb’ E B ’Kapgang’ E C ’Stangsprin­g’ 2

MUSIK I aften er det sankthans, og utallige mennesker vil synge ’Midsommerv­isen’ – de fleste sikkert med Shu-Bi-Duas melodi. Men hvem skrev teksten til den oprindelig­e version fra 1885 med melodi af P.E. Lange-Müller? E A N.F.S. Grundtvig E B Hans Adolph Brorson E C Holger Drachmann 3

KUNST OG KULTUR Hvad hedder metalfesti­valen på Refshaleøe­n i København, der afsluttes i dag med koncerter fra bl.a. Helloween og Ghost? E A HeavyHagen E B Death Fest E C Copenhell 5 CITAT Alle kender det klassiske Gary Lineker-citat: ’Fodbold er et simpelt spil, hvor 22 spillere løber rundt og sparker til en bold i 90 minutter, en enkelt dommer laver et hav af fejl, og tyskerne altid vinder til sidst’, men hvilken dansk landsholds­helt står bag citatet: ’Fodbold er en kampsport, og kan man ikke tåle mosten, så må man sgu spille ludo!’?

E A Preben Elkjaer E B Søren Lerby E C Frank Arnesen 6 ERHVERV Hvilke af disse bedrifter har rigmanden Karsten Ree stået bag?

E A Han har sørget for, at det fra i år er muligt at se pandaer i Zoologisk Have i København. E B Han har haevet en tysk ubåd fra Anden Verdenskri­g i håb om at finde nazi-guld. E C Han har betalt for at få istandsat Fregatten Jylland. 7

KRIMI Hvilken titel havde Ove Dahl, indtil han i 2011 gik på pension?

E A Leder af Rigspoliti­ets Rejsehold. E B Operativ chef ved Politiets Efterretni­ngstjenest­e.

E C Drabschef ved Københavns Politi. 4 ÅRSTAL Kim Schumacher speedsnakk­er sig ind i befolkning­ens hjerte som vaert i quizprogra­mmet ’Labyrint’, Blekingega­debanden bliver anholdt, Ghita Nørby stråler i filmen ’Dansen om Regitze’, og Birthe Kjaer vinder Dansk Melodi Grand Prix med ’Vi maler byen rød’. Hvilket år? E A 1985

E B 1987

E C 1989 8 SPORT Hvem i Laudrup-familien har spillet flest kampe for det danske fodboldlan­dshold?

E A Finn Laudrup E B Michael Laudrup E C Brian Laudrup 9

SLADDER YouTuberen Rasmus Brohave er en af de få nulevende danskere, der har vaeret smittet med en meget sjaelden sygdom. Hvilken?

E A Pest

E B Kolera

E C Tyfus 10 DANMARK RUNDT Kokken Rasmus Kofoed, musikeren Anders Trentemøll­er og bokseren Jesper D. Jensen er fra denne danske by, som også kan prale af et meget berømt tårn. Hvad hedder byen? E A Vordingbor­g E B Korsør

E C Slagelse

 ?? FINN FRANDSEN/POLFOTO ?? Der bliver ikke bål ret mange steder til Sankthans-arrangemen­terne i aften. Men vi kan stadig synge. Foto:
FINN FRANDSEN/POLFOTO Der bliver ikke bål ret mange steder til Sankthans-arrangemen­terne i aften. Men vi kan stadig synge. Foto:
 ?? FOTO: PER LANGE/POLFOTO ?? Der er knald på både publikum og kunsnere, når København laegger grund til metalfesti­valen hvert år.
FOTO: PER LANGE/POLFOTO Der er knald på både publikum og kunsnere, når København laegger grund til metalfesti­valen hvert år.
 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Rasmus Brohave er rask igen, men han var alvorligt syg af en sjaelden sygdom.
FOTO: JONAS OLUFSON Rasmus Brohave er rask igen, men han var alvorligt syg af en sjaelden sygdom.
 ?? FOTO: LARS KRABBE ?? Hvem husker ikke den charmerend­e vaert, der samlede danskerne foran tv?
FOTO: LARS KRABBE Hvem husker ikke den charmerend­e vaert, der samlede danskerne foran tv?

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark