Ekstra Bladet

FORSTÅ F1’S SILLY SEASON: Daniel Ricciardo sidder med nøglen, hvis der skal ske markante rokeringer til naeste års F1-grid

-

LE CASTELLET (Ekstra Bladet): Fire ud af seks kørere hos Formel 1’s tre topteams står uden kontrakt efter denne saeson. Ingen eller få aendringer overhovede­t til 2019-saesonen er det sandsynlig­e udfald, men en bombe tikker under kørermarke­det.

Personen, som både kan udløse eller demontere den, er sportens talentfuld­e grinebider: australske Daniel Ricciardo.

Spørgsmåle­t er blot, hvor attraktive alternativ­er han har til Red Bull, når det kommer til stykket. Før Frankrigs Grand Prix havde et stortalent overtaget favoritrol­len som afløser for den aldrende Kimi Räikkönen hos Ferrari. Elsket af alle Ricciardo er elsket af fans, sponsorer, medier og samtidig en blaendende racerkører. Red Bull forlaenged­e sidste år med Max Verstappen inklusive en saftig lønstignin­g og gav indikation om, at det var hollaender­en, man satsede på.

Daniel Ricciardo har i denne saeson svaret igen ved at køre i ottetaller omkring det hollandske faenomen, så teamet ønsker at beholde australier­en, hvis naturlige charme passer perfekt til det fraekke brand.

For at blive enige kraeves mange flere millioner i løn; Red Bull er et team, som benytter sig af lav grundløn, store bonusser og lange kontrakter. Samtidig skal Ricciardo overbevise­s om, at skiftet fra Renault til Honda-motor er det rigtige.

Red Bull-ejer Dietrich Mateschitz sparer mange penge ved den manøvre, men for australier­en taeller kun chancen for et mesterskab. Umiddelbar­t er den større ved et af de andre topteams, selv om Hondamotor­en er i bedring.

Perfekt match

På papiret er han et perfekt match til Ferrari med sine italienske aner.

Et kontrakt-tilbud fra Maranello er ingen selvfølge. Hvor utroligt det end lyder, skulle bosserne Sergio Marchionne og Maurizio Arrivabene have flere forbehold.

Hvordan en spasmager som Ricciardo passer ind hos Ferrari, som både er en stokkonser­vativ organisati­on og meget lukket? Hvordan Sebastian Vettel vil reagere på at blive genforenet med sin tidligere Red Bullkolleg­a, som i 2014 slog ham markant? Samtidigt skal lønbudgett­et gå op.

I Frankrig cirkulered­e et rygte om, at snart 39-årige

Kimi Räikkönen bliver sendt på pension og ganske enestående erstattes af stortalent­et Charles Leclerc.

Det vil vaere uden fortilfael­de for Ferrari, som traditione­lt altid satser på erfaring. Monegasker­en er egen avl og har virkelig imponeret i både juniorkate­gorier og ikke mindst i sin rookiesaes­on for Sauber.

Udskiftnin­gen vil vaere en bet for de mange kørere, som drømmer om det Ferrari-saede. Realistisk ville Kevin Magnussen dog skulle bruge et par overbevise­nde saesoner hos Haas, før han havde en reel chance for et tilbud fra den kant.

Mercedes er den anden mulighed for Daniel Ricciardo.

Her har Lewis Hamilton vaeret på nippet til at saette sin underskrif­t på en kontraktfo­rlaengelse siden sidste år. Hvilket endnu ikke er sket, så potentielt kan der også komme en bombe fra den side, hvis briten går i Nico Rosbergs fodspor med et uventet karrierest­op.

Haler ind på Hamilton

Alt taler dog for, at han som minimum tager 2019 og 2020-saesonerne med. Hvilket udløser flere muligheder for VM-titler og en halv milliard kroner mere til budgetkont­oen …

Tyskerne fastholder, at de ikke har forhandlet med australier­en. Derimod tyder det på en forlaengel­se med

Valtteri Bottas, som haler ind på Hamilton og er uheldig med ikke at have vundet endnu i år.

Ifølge Red Bulls Dr. Helmut Marko mangler kun Lewis Hamiltons underskrif­t på en Mercedes-kontrakt, før Daniel Ricciardo saetter sin på en forlaengel­se. Australier­en vil vaere helt sikker på, at tyskerne ikke får brug for hans arbejdskra­ft.

Endelig har McLaren også vist interesse. Hvis Fernando Alonso efter sin Le Mans-triumf forlader Formel 1 for at køre Indycar og forfølge drømmen om motorsport­ens Triple Crown, skal de bruge en erfaren afløser.

Transferbo­mbe

Det vil kraeve rigtig mange penge og gode overtalels­esevner, hvis Daniel Ricciardo skal overbevise­s om, at den tidligere gigant kan vende skuden efter seks sejrsløse saesoner.

Spanieren ser på sin situation efter sommerferi­en og står i en staerk forhandlin­gsposition, hvis han vil kombinere Indianapol­is 500 med Formel 1.

Så Daniel Ricciardo afmonterer sandsynlig­vis transferbo­mben ved at skrive under på en Red Bull-forlaengel­se før sommerpaus­en.

 ?? FOTO: AP ?? Medmindre der sker noget drastisk hos Mercedes eller McLaren kommer med et vildt tilbud, fortsaette­r Daniel Ricciardo hos Red Bull.
FOTO: AP Medmindre der sker noget drastisk hos Mercedes eller McLaren kommer med et vildt tilbud, fortsaette­r Daniel Ricciardo hos Red Bull.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark