Ekstra Bladet

Kendt rigmands-familie køber Zobels gods for en formue

PRIS PÅ 131 MIO. KR.: Hongkong-milliardae­ren Hans Michael Jebsens søn har købt Baekkeskov Gods efter Peter Zobels død sidste år

- NICK STURM ns@eb.dk

En ny overklasse­familie med royale forbindels­er er klar til at overtage Baekkeskov Gods, der var ejet af den afdøde tidligere Codan-direktør og hofjaegerm­ester Peter Zobel.

Godset nord for Praestø, der er opført i 1796, råder over 27 vaerelser, et køkken og otte badevaerel­ser på dets i alt 1314 kvadratmet­er, er blevet solgt til Michael Immanuel Jebsen, der er søn af den sønderjysk­e Hongkongmi­lliardaer Hans Michael Jebsen for intet mindre end 131.169.000 kroner.

Det viser det nye skøde, der netop er blevet tinglyst.

Hans Michael Jebsen og hans børn var med i en DRdokument­ar om Herlufshol­m Kostskole.

I forbindels­e med købet stiftede den 33-årige arving i januar et aktieselsk­ab, der skal stå for driften, og som direktør har han indsat Henrik Uldall Borch, der har poster i andre af familiens selskaber.

Uldall Borch skriver i en mail, at Michael Immanuel Jebsen kendte Peter Zobel og også kender til området i forvejen.

’Vi ejer nabogodset, så vi kan opnå synergieff­ekter ved at erhverve det’Peter Zobel købte Baekkeskov Gods i 1996 for 50 mio. kr. efter at have solgt Gyllingena­es Gods til Bestseller­stifter Troels Holch Povlsen.

Gennem årene optog Peter Zobel lån for omkring 100 mio. kr., hvilket ved salget rundt regnet udløser omkring 30 mio. kr., der tilfalder Peter Zobels fem børn, Sarah, Rigmor, Caroline, Alexander og Nicolai, men eventuelt også andre, der måtte vaeret skrevet ind i Peter Zobels testamente, for eksempel hans ekskone ad to omgange, Henriette Zobel.

Godset råder over store landbrugs- og jagtareale­r. Jagt var en af Peter Zobels hobbyer, og han var da også en anerkendt jaeger og fast mand på prins Henriks jagter.

Henrik Uldall Borch oplyser, at man vil bevare jagtareale­rne, men at Michael Immanuel Jebsen – i modsaetnin­g til Peter Zobel – ikke vil bo på godset. Han bor i London, men har adresse i Hongkong samme sted som sin far i et såkaldt ’gated community’ ved navn Middle Gap Road.

Godset råder over store landbrugso­g jagtareale­r

 ?? FOTO: MOGENS FLINDT FOTO: ALL OVER PRESS ?? Afdøde Peter Zobel købte Baekkeskov Gods i 1996 for 50 mio. kr. Den nye ejer af Baekkeskov Gods kommer fra en familie med forbindels­er til kongehuset og en overordent­lig stor formue.
FOTO: MOGENS FLINDT FOTO: ALL OVER PRESS Afdøde Peter Zobel købte Baekkeskov Gods i 1996 for 50 mio. kr. Den nye ejer af Baekkeskov Gods kommer fra en familie med forbindels­er til kongehuset og en overordent­lig stor formue.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark