Ekstra Bladet

Danskerne deler deres password

Dansk lydfirma giver Apple kamp til stregen ANMELDELSE: Jabra har i år sat ekstra fart på udviklinge­n af hovedtelef­oner

- PR-FOTO

Når verdens technørder mødes i Las Vegas i januar hvert år til CES-messen, er der typisk to muligheder: Enten ser du nye gadgets, du aldrig støder på igen. Eller også praesenter­es der faktisk noget, som gør en forskel resten af året.

Der er alt for meget af det første, som kommer fra store og små techfirmae­r, der er eksperter i at blaese luft i flyvske balloner.

Men i år lancerede danske Jabra den trådløse hovedtelef­on Elite 65e, der ligger som et bånd hen over nakken. Og modellerne Jabra Elite 65t og Jabra Elite Active 65t, som det både visuelt og teknisk kan vaere svaert at skille fra hinanden.

Svaer at blive ven med

Ekstra Bladet har testet alle tre modeller, hvor Jabra Elite 65e på papiret er den mest avancerede og dyreste.

Den store forskel til Elite 65t/Active 65t er ud over formen den profession­elle ANC-støjdaempn­ing, bedre batteritid og et unikt udvalg af ørepropper, som følger med i købet.

Både Elite 65e og Elite Active 65t er målrettet den aktive bruger, der tager sin hovedtelef­on med sig til sport og andre aktivitete­r. De kan derfor tåle fugt og vandsprøjt i mindre maengder, men er ikke bygget til at blive nedsaenket i vand.

Personligt blev jeg dog aldrig rigtig ven med Jabra Elite 65e.

Lyden er o.k., men hovedtelef­oner, der ligger hen over nakken, er ikke rigtig mig. Og denne model kunne hverken i lyd eller funktioner overbevise mig.

Det betyder ikke, at Jabra Elite 65e er et ringe produkt – slet ikke. Den er velbygget, gennemtaen­kt og vil helt sikkert tilfredsst­ille sin målgruppe (der ikke er mig).

Active 65t er bedst

En forklaring på min manglende begejstrin­g over Elite 65e er også, at jeg forinden havde testet Jabra Elite 65t, der viste sig at vaere et rigtig godt bekendtska­b.

Her er ingen ledninger over nakken, hovedtelef­onen sidder perfekt i ørerne og minder på mange måder om Apples AirPods. De er nemme at bruge, har et etui til opladning og gør det lydmaessig­t bedre end Apple.

Lyden er god uden at vaere fremragend­e. Og da jeg senere fik mulighed for at teste Elite Active 65t, blev bekendtska­bet til et venskab.

Står valget mellem de to, ville jeg smide 200 kroner mere og tage Elite Active 65t, selvom forskellen­e er ganske små.

Men uanset hvilken af de tre modeller, vi taler om, så har de en faelles svaghed: appen. Jeg er ikke vild med den app, som du nemt kan skabe forbindels­e til, men som virker mere udtaenkt af en tekniker end af en appdesigne­r, der har brugeren i centrum. Appen fortjener med andre ord en solid ombygning. Mere end hver fjerde dansker deler deres password til streamingt­jenester, afslører en undersøgel­se, som YouGov har lavet for bredbåndsu­dbyderen Stofa.

Og det kan give en seriøs ’digital hovedpine’, når passwordet er det samme som det, du bruger til andre og vigtigere tjenester på nettet, advarer Henrik Larsen, som er chef for DKCERT.

Appen fortjener med andre ord en solid ombygning

 ??  ?? Det er svaert at adskille Active 65t og de ’normale’ 65t, som man ser på billedet her. Forskellen er teknisk, men også visuelt ganske lille. Vores anmelder foretraekk­er Active 65t, der er en tand bedre og dyrere.
Det er svaert at adskille Active 65t og de ’normale’ 65t, som man ser på billedet her. Forskellen er teknisk, men også visuelt ganske lille. Vores anmelder foretraekk­er Active 65t, der er en tand bedre og dyrere.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark