Ekstra Bladet

Var venner i 35 år

-

Kim Vibe-Petersens og René Sindlevs venskab stikker dybt.

De laerte hinanden at kende for mere end 35 år tilbage gennem deres koner. Det skulle senere også vise sig, at de har en del til faelles: Voldsomt store formuer, jetset-livet og evnen til at se lykken i en kanondyr yacht.

Sidstnaevn­te gav René Sindlev incitament til at købe halvpart i Parsifal III, der dengang udelukkend­e var ejet af Kim Vibe-Petersen.

Vennen ville vaere med

– Jeg havde designet og bygget. Han ville gerne vaere med i den, og så udviklede det sig herfra, forklarer Kim Vibe-Petersen.

Skibet kostede Kim VibePeters­en 283 millioner kroner i 2005. Det blev bygget i Viareggio i Italien i 2005 af den anerkendte skibsbygge­rvirksomhe­d Perini Navi.

René Sindlevs aktier i smykkevirk­somheden Pandora var i den periode omkring en milliard kroner vaerd. En investerin­g på 137 millioner kroner mod at få halvpart i lystyachte­n ville vaere bekostelig selv for ham, men ikke vaelte budgettet.

– Jeg kan godt lide investerin­ger inden for pleasure og fornøjelse, så her passer Parsifal perfekt ind. Jeg kan selv bruge båden og samtidig leje den ud, så investerin­gen giver et godt afkast. Og allerede nu giver båden overskud, forklarede René Sindlev i 2011 til Finans.

Elsker at sejle

Mens det i en forholdsvi­s sen alder gik op for René Sindlev, at han kan lide laekre både, har Kim Vibe-Petersen i årevis holdt af at vaere på havet.

Til Jyllands-Posten har Kim Vibe-Petersen fortalt, at han siden ungdommen har sejlet masser af forskellig­e sejlbåde, herunder optimistjo­lle, laserjolle, piratjolle, OK-jolle og folkebåd.

Kim Vibe-Petersen understreg­ede i samme ombaering, at han elsker at sejle, og at han i saerdelesh­ed holder af yachter, som han opfatter som sejlende sommerhuse.

– Det er fascineren­de at vaere på vandet. Man ser nye steder hele tiden og kan flytte sin ’villa’, hvorhen man vil.

– Det fantastisk­e er, at man den ene dag kan vaere i Caribien og en måned senere kan vaere på Great Barrier Reef og holde nytår i Sydney – med akkurat den samme komfort og det samme crew. Man kan tage hen, hvor vejret er godt. Det er svaerere med et sommerhus, sagde Kim Vibe-Petersen til avisen.

Det fantastisk­e er, at man den ene dag kan vaere i Caribien og en måned senere holde nytår i Sydney

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark